Victor Ponta: Decizia privind referendumul a fost luată greu şi este nedreaptă, dar necesară pentru ţară

Victor Ponta
Victor Ponta (Lavinia Savu / Epoch Times)

Decizia promulgării legii de modificare a Legii referendumului - prin adoptarea regulii conform căreia scrutinul va fi validat prin prezentarea a 50% plus 1 din persoanele cu drept de vot - a fost luată cu greu, deoarece este nedreaptă, fiind însă necesară pentru ţară, a spus luni premierul Ponta.

"Decizia este nedreaptă, dar necesară pentru ţară", a spus Ponta la Realitatea TV. el a mai spus că modificarea Legii referendumului conform deciziei Curţii Constituţionale a fost primul punct pe lista primită din partea preşedintelui Comisiei Europene.

El a mai precizat că Traian Băsescu a fost ales preşedinte cu majoritatea celor care şi-au exprimat votul şi că în România nu mai sunt în prezent 18 milioane de cetăţeni cu drept de vot, deşi procentul de 50% plus 1 este raportat la referendum la un număr de 9 milioane persoane.

Crin Antonescu, preşedintele interimar, a anunţat luni că a decis să promulge legea de modificare a Legii referendumului exact aşa cum au decis Parlamentul şi Curtea Constituţională.