Victor Ponta: Cursul valutar nu a crescut din cauza mea şi nu scade acum datorită mie

Aflat joi la Târgu Jiu, premierul Victor Ponta a declarat că nu are nicio contribuţie la creşterea sau la scăderea cursului dintre leu şi euro. Totodată, el a dat asigurări că Ministerul Finanţelor şi Banca Naţională au luat toate măsurile pentru că România să-şi păstreze consolidarea fiscală.
Victor Ponta (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
17.08.2012

Aflat joi la Târgu Jiu, premierul Victor Ponta a declarat într-o conferinţă de presă că nu are nicio contribuţie la creşterea sau la scăderea cursului dintre leu şi euro. Totodată, el a dat asigurări că Ministerul Finanţelor şi Banca Naţională au luat toate măsurile pentru că România să-şi păstreze consolidarea fiscală.

"Nici nu a crescut din cauza mea, nici nu scade acum datorită mie, dar aş vrea să le bat obrazul celor care folosesc acest fapt financiar în bătălia politică, uitând, sau mai bine zis, bucurându-se de necazul milioanelor de români care au credite la bancă sau s-ar fi putut trezi cu creşteri de preţuri. Din fericire. lucrurile au intrat în normal şi sper să meargă mai departe în mod normal ", a spus premierul.

El a mai spus că România este în prezent una dintre puţinele ţări din Europa care are o capacitate fiscală şi financiară "stabilă şi predictibilă".

Ponta a mai precizat că, astfel, Guvernul va putea da înapoi tăierile de salarii şi de pensii şi că românilor le vor fi date înapoi şi alte lucruri luate de guvernele anterioare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor