Victor Ponta: Clienţii PDL cer un miliard de lei, să vedem dacă Ungureanu va rezista presiunilor politice

Preşedintele PSD, Victor Ponta. (www.victorponta.ro)
Epoch Times România
01.04.2012

Copreşedintele U.S.L Victor Ponta a anunţat că, începând cu 1 aprilie, România este oficial în recesiune şi a remarcat în context că aşteaptă cu interes să vadă dacă premierul Ungureanu „va rezista presiunilor politice făcute de clienţii PDL”, care cer un miliard de lei de la buget.

“Deşi este 1 aprilie, aş prefer să fie o glumă, dar nu este deloc o glumă. Este o realitate foarte tristă. De astăzi, în mod oficial România este în recesiune. (...) Sigur, o să ni se spună că este vorba de o recesiune tehnică. Este o realitate economică, influenţată categoric şi de situaţia internaţională, dar şi de inconsecvenţa şi lipsa de strategie economică a guverării”, a explicat liderul PSD.

În acest context, Ponta a arătat că aşteaptă cu interes şedinţa de guvern de marţi, pentru a vedea dacă premierul Ungureanu va ceda „presiunilor politice” venite din partea „clienţilor” PDL.

„Să vedem dacă domnul Ungureanu va rezista sau nu marţi la presiunile politice venite de la clienţii politici din teritoriu de a da aproape 1 miliard (de lei, n.r.) din banii publici - bani care nu există în acest moment şi nici nu sunt şanse să îi avem în viitor – de a-i da pentru campania locală a primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene PDL”, a declarat Ponta.

Copreşedintele USL Victor Ponta i-a transmis duminică o nouă scrisoare premierului Mihai Răzvan Ungureanu în care îi solicită să nu aprobe o hotărâre de guvern prin care să aloce fonduri primăriilor PDL, în caz contrat Uniunea fiind dispusă să atace decizia, inclusiv prin plângeri penale.

”Am luat act de relatările din presa centrală, conform cărora în viitoare şedinţă de Guvern ar urma să fie aprobată HG privind alocarea de fonduri către primăriile PDL, din Fondul de rezervă al Guvernului. Vă reamintesc apelul facut de USL de a nu ceda şantajului exercitat de liderii PDL asupra dvs! Sunteţi premierul României, nu al unei clientele şi al unui grup infracţional. Dacă acceptaţi presiunile de a aloca discreţionar şi pe criterii politicianiste fonduri pentru clientela PDL, veţi deveni complice cu aceasta!”, i-a scris Ponta lui Ungureanu.

”Aşa cum am afirmat în nenumărate ocazii, aveţi şanse de a pune capăt unei practici incorecte, prin care nu atât primarii, dar mai ales cetăţenii sunt trataţi discriminatoriu, în funcţie de opţiunile politice şi nu de nevoile comunităţilor pe care le conduc sau din care fac parte. Domnule Ungureanu, nu repetaţi greşelile predecesorului dumneavoastră. Aveţi obligaţia, prin funcţia pe care o deţineţi, să puneţi capăt unor metode de a guverna care au făcut un imens rău României şi românilor”, s-a mai adresat liderul PSD premierului.

Victor Ponta a subliniat că Uniunea Social Liberală îşi rezervă dreptul de a folosi ”orice mijloc legal pentru a sancţiona un astfel de derapaj, fiind dispusă să meargă până la depunerea de plângeri penale împotriva celor responsabili”.

”Urmează o perioadă dificilă, iar bugetul public trebuie administrat corect, pentru obiective de interes naţional. Traversăm vremuri în care lumea aşteaptă mai multă decenţă şi solidaritate. Avem nevoie ca Guvernul să nu mai fie sursa răului, a corupţiei şi a politizării care au făcut atât de mult rău Romîniei în ultimii ani”, a mai subliniat Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor