Guvernul spaniol a aprobat proiectul de buget pentru 2012,ce prevede economii de 27 de miliarde euro

Epoch Times România
30.03.2012

Guvernul spaniol a aprobat vineri proiectul de buget pentru 2012, care prevede economii de peste 27 de miliarde de euro, în urma reducerilor de cheltuieli şi creşterii taxelor.

"Principala noastră obligaţie este să ne întoarcem la conturi publice curăţate", a declarat o purtătoare de cuvânt a guvernului, Soraya Saenz de Santamaria, în condiţiile în care Spania şi-a luat angajamentul să reducă până la sfârşitul anului deficitul public de la 8,51% din PIB la 5,3%.

Însă acest obiectiv nu va fi atins cu orice preţ, a avertizat ea, subliniind necesitatea de a-i "susţine pe cei care au cea mai mare nevoie şi de a nu paraliza creşterea economică şi crearea de locuri de muncă", într-o ţară în care rata şomajului se află la un nivel record (22,85%).

"Am decis să menţinem actualizarea pensiilor, să îngheţăm salariile funcţionarilor, ajutoarele de şomaj şi cheltuielile sociale, în loc să le scădem", a explicat ea.

"Nu vom creşte TVA-ul pentru a nu afecta consumul şi relansarea economică, dar vom creşte impozitul pentru marile companii", a precizat oficialul.

Majoritatea analiştilor au estimat că Spania trebuie să facă economii de circa 50 de miliarde de euro, în condiţiile în care recesiunea va reduce, probabil, PIB-ul ţării cu 1,7% anul acesta.

Restul eforturilor vor fi făcute în special de regiuni şi municipalităţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor