Victor Ponta: Băsescu pregătea o înscenare privind procesul Voiculescu - Min. Agriculturii, am dejucat planul

Declaraţii de presă Victor Ponta la Palatul Victoria (Epoch Times România)
Epoch Times România
20.07.2012

Premierul Victor Ponta, a declarat vineri că Ministrul Agriculturii a descoperit „o înscenare grosolană” a lui Traian Băsescu şi a celor de la PDL împotriva Executivului din care ar fi urmat să reiasă că ministerul nu-şi urmăreşte interesul propriu, ci pe cel al lui Dan Voiculescu.

”Este vorba despre, din păcate, un nou caz în care Traian Băsescu şi PDL încearcă să însceneze Guvernului actual tot felul de acţiuni, pe care după aceea să le folosească în campania electorală pentru referendum. E vorba de înscenări grosolane, e vorba de încălcări de acte normative solicitate unor persoane rămase încă în minister şi în ministere din vremea guvernelor PDL şi mă bucur foarte tare că ministrul Agriculturii, echipa domniei sale au reuşit să depisteze imediat această nouă înscenare a lui Traian Băsescu şi a PDL-ului împotriva Guvernului şi au luat imediat măsurile care se impun”, a declarat Victor Ponta.

Acesta a explicat că unul dintre Directorii Ministerului de Agricultură, Director ”adus de către Ministrul Gheorghe Flutur în 2005” a trimis o adresă către Tribunalul Municipiului Bucureşti ”împotriva normelor interne” în care ataşat ”în mod ilegal” o opinie care ”ar fi contrazis opinia iniţială” ataşată pentru acest dosar. ”Ieri, dna Director Rela Ştefănescu din Ministerul Agriculturii, un director aflat în funcţie şi adus de către Ministrul Gheorghe Flutur (PDL, n.red.) în 2005, împotriva normelor interne şi împotriva dispoziţiei exprese formate de către Ministrul Agriculturii, a trimis la Tribunalul Bucureşti, secţia I penală, o adresă privind obiecţiuni la raportul de expertiză contabilă judiciară şi cu această ocazie a ataşat în mod ilegal o opinie separată a unui expert contabil cu care Ministerul Agriculturii nu are niciu fel de relaţii contractuale, o opinie separată care ar fi contrazis opinia iniţială şi expertiza intocmită de către ceilalţi experţi contabili şi depusă deja la dosar”, a mai spus premierul.

Ponta l-a acuzat direct pe preşedintele suspendat şi pe membrii PDL că au o legătură cu acest caz deoarece ”au acuzat încă de la început Guvernul şi Ministerul Agriculturii” pentru dosarul în care este implicat Dan Voiculescu. ”După cum ştiţi, Traian Băsescu, cei de la PDL, au acuzat încă de la început Guvernul şi Ministerul Agriculturii că va interveni, va influenţa în orice mod procesul pe care Ministerul Agriculturii îl are în cazul activelor corporale ale ICA SA, mai direct, un proces în care unul dintre cei implicaţi este dl Dan Voiculescu”, a explicat el.

”Din acest motiv, Ministrul Agriculturii a solicitat tot timpul reprezentarea corectă a Ministerului Agriculturii în instanţă şi să fie informat tot timpul asupra repezentării absolute ireproşabile în instanţă, tocmai pentru a nu da niciun fel de loc de interpretare şi pentru a nu lăsa ca acuzaţiile formulate în avans de către Traian Băsescu şi PDL să primească chiar şi cea mai mică sau cel mai mic element de susţinere”, a mai precizat Ponta.

De asemenea, premierul a spus că Ministrul Agriculturii ”a fost informat astăzi, a luat imediat măsuri” şi a transmis către TMB o adresă în care a anunţat ”că dna director a acţionat împotriva legii şi fără acordul Ministerului” şi a transmis către DNA ”o sesizare penală” şi ”a dispus suspendarea din funcţie şi cercetarea celei care a emis în mod ilegal asemenea adrese”.

”Din fericire, prin vigilenţa dlui Ministru s-a evitat naşterea unui nou subiect care urma probabil săptămâna viitoare în campania de dezinformare şi intoxicare pe care Traian Băsescu şi cei de la PDL o duc, urma să fie folosită împotriva Guvernului”, a conchis Şeful Executivului. Ponta a cerut lui Băsescu şi PDL să se mai abţină de la asemenea diversiuni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor