Vicepreşedintele lui Obama în vizor. Soţia fostului secretar al apărării Carter dă explicaţii despre “acea fotografie” cu Biden

Ashton Carter (R) face declaraţii de presă după numirea în funcţia de Secretar al Apărării, în timp ce vicepreşedintele Joe Biden şuşoteşte din spate în urechea nevestei, Casa Albă
Ashton Carter (R) face declaraţii de presă după numirea în funcţia de Secretar al Apărării, în timp ce vicepreşedintele Joe Biden şuşoteşte din spate în urechea nevestei, Casa Albă (Alex Wong/Getty Images)

Soţia fostului secretar american al apărării Ashton Carter a discutat pentru prima dată despre o fotografie în care aceasta apare cu fostul vicepreşedinte american Joe Biden la depunerea jurământului soţului ei în februarie 2015.

Fotografia şi înregistrarea video au stârnit atenţia naţiunii deoarece Biden a părut să fie foarte aproape de Stephanie Carter, plasându-şi mâinile pe umerii ei, aparent mirosindu-i părul şi şoptindu-i ceva la ureche. Video-ul a fost redifuzat într-o emisiune de divertisment la o oră târzie, iar fotografia continuă să fie folosită în meme-uri de televiziune, pe Internet şi pe reţele sociale.

Timp de ani de zile, Carter a sperat că, în cazul în care nu va discuta despre acea fotografie, situaţia se va stinge de la sine, însă după ce actorul de comedie Jimmy Fallon a difuzat din nou fotografia într-o emisiune în luna martie, ea s-a văzut nevoită să explice într-o postare pe un blog că imaginea este înşelătoare.

“Am crezut că situaţia se va stinge de la sine dacă nu voi aborda această situaţie. Dar, cu siguranţa, a fost doar o iluzie”, a scris Stephanie Carter.

Ea a explicat că fotografia este “un cadru dintr-o înregistrare video – extrasă în mod înşelător dintr-o secvenţă mai lungă între prieteni apropiaţi”.

Potrivit lui Stephanie, funcţia soţului ei de secretar al apărării a fost cea mai mare realizare a carierei sale. În dimineaţa învestirii oficiale, cuplul a vizitat Cimitirul Naţional Arlington. La sosirea la Pentagon, Stephanie a alunecat pe gheaţă şi a căzut, câţiva reporteri fiind martori la scena respectivă.

“Când a ajuns vicepreşedintele de la acea vreme Biden, el a simţit că sunt neobişnuit de agitată şi m-a îmbrăţişat rapid. După ceremonie, în timp ce Ash a susţinut un discurs, el [Biden] s-a aplecat înspre mine pentru a-mi spune ‘Mulţumesc că îl laşi să facă asta’ şi a ţinut mâinile pe umerii mei ca un mijloc de a-şi exprima sprijinul”, a continuat Carter.

Carter a declarat că ea continuă să audă diverse lucruri despre acea fotografie, chiar şi după atâţia ani de când a fost realizată. Oameni pe care nu i-a mai întâlnit din liceu aparent au căutat-o şi au întrebat-o în glumă ce i-a şoptit Biden.

Stephanie Carter a precizat că respectiva fotografie a revenit din nou în atenţia publicului în luna martie, după ce Lucy Flores l-a acuzat pe Biden că a atins-o în mod nepotrivit şi a sărutat-o. Flores a declarat că în timpul unui eveniment de campanie în 2014, când a candidat pentru funcţia de guvernator adjunct al statului Nevada, Biden şi-a plasat mâinile pe umerii săi, i-a mirosit părul şi a sărutat-o în spatele capului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe