Vicepreşedintele ASF Daniel Tudor demisionează

Vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Daniel Tudor, va demisiona din funcţie, a anunţat autoritatea printr-un comunicat.

‘’În contextul celor mai recente modificări legislative referitoare la Autoritatea de Supraveghere Financiară, care menţionează incompatibilitatea între membrii Consiliului ASF şi membrii Parlamentului României şi din motive personale am decis să demisionez din funcţia actuală, întrucât eu şi soţia mea am putea fi în situaţie de incompatibilitate, din punct de vedere juridic. Consider că este normal să renunţ eu, întrucât soţia mea a fost aleasă în Parlament prin votul uninominal al cetăţenilor, pentru un mandat de 4 ani. Consider că la împlinirea exact a unui an în această funcţie (am fost ales de trei ori) mi-am îndeplinit o parte din obiective şi am reuşit să îmi aduc, atât cât am putut, aportul şi suportul pentru piaţa asigurărilor’’, a declarat Daniel Tudor, în comunicat.

Autoritatea de Supraveghere Financiară informează că, în urma celor mai recente modificări legislative, a luat act de faptul că numărul membrilor Consiliului ASF va fi redus de la 11 la 9 şi de modificarea situaţiilor de incompatibilitate care pot surveni pentru membrii Consiliului ASF.

”Până la numirea noii componenţe, restrânsă la un număr de 9 membri ai Consiliului, atribuţiile vicepreşedintelui ASF pentru sectorul asigurări-reasigurări vor fi preluate de prim-vicepreşedintele Daniel Dăianu, după ce demisia lui Daniel Tudor îşi va produce efectele”, se mai arată în comunicat.