Vicepremierul R. Moldova, Vlad Kulminski pleacă la Moscova. Se va întâlni cu Dmitri Kozak

Vlad Kulminski pleacă la Moscova pentru a continua negocierile cu Gazprom, a afirmat Natalia Gavriliţa.
Vladislav Kulminski - comentator şi director al Institutului de Iniţiative Strategice
Vladislav Kulminski - comentator şi director al Institutului de Iniţiative Strategice (facebook.com/v.kulminski)

Vicepremierul pentru reintegrare, Vlad Kulminski, şi Ruslan Bolboceanu, secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, vor întreprinde o vizită de lucru la Moscova pe 21 octombrie.

Guvernul moldovean informează că oficialii se vor întâlni cu şeful-adjunct al administraţiei prezidenţiale ruse, Dmitri Kozak şi vor discuta mai multe subiecte de pe agenda bilaterală.

Într-un comunicat, Preşedinţia Republicii Moldova a anunţat că a transmis o invitaţie lui Dmitri Kozak, şeful-adjunct al Administraţiei prezidenţiale a Federaţiei Ruse, de a efectua o vizită la Chişinău, însă oficiul acestuia a revenit cu informaţia că în săptămâna curentă vizita în Moldova nu este posibilă.

Prim-ministrul Natalia Gavriliţa, a afirmat marţi, la o conferinţă de pres, că Vlad Kulminski pleacă la Moscova pentru a continua negocierile cu Gazprom. „Intenţia noastră este să ducem la bun sfârşit aceste negocieri cu o finalitate care convine ambelor părţi şi e fixată pe dimensiunea economică.”

Autorităţile de la Chişinău încearcă să negocieze cu Gazprom un preţ mai bun decât cel de pe piaţă, care oscilează în acest moment între 600 şi 650 dolari/mia de metri cubi de gaze naturale pentru un an calendaristic.

Premierul a subliniat că Executivul poartă discuţii cu alte guverne şi companii pentru a identifica furnizori de gaz. Totodată, Guvernul iniţiază procesul de achiziţionare a gazului din „surse alternative”.

Indiferent de rezultatele acestor negocieri, ţara nu poate fi lăsată fără gaz, a conchis Natalia Gavriliţa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe