Igor Dodon a renunţat la mandatul de parlamentar. Se retrage şi de la şefia PSRM

Igor Dodon
Igor Dodon (socialistii.md)
Tatiana Chiriac
18.10.2021

Liderul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, Igor Dodon, a renunţat la mandatul de parlamentar din partea Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor pentru că nu s-ar „vedea în acest parlament”.

În cadrul unei conferinţe de presă, acesta a susţinut că pleacă şi de la şefia PSRM, întrucât la şedinţa Biroului Executiv al Socialiştilor de luni, 18 octombrie, s-a decis ca în viitor, partidul să fie condus de un „organ colegial cu un secretar executiv”. Cu toate acestea, el ar putea rămâne preşedinte de onoare.

„Vreau să demonstrez că nu mă tem de persecuţii şi nu mă ascund după imunitatea parlamentară, iar dacă puterea are în plan să fabrice împotriva mea dosare politice, eu voi da o luptă politică directă, ca un simplu cetăţean”, a declarat acesta, menţionând că în continuare se va ocupa de consolidarea din nou a relaţiilor economice cu Rusia, „o relaţie abandonată complet de actuala guvernare cel puţin la această etapă”.

Igor Dodon a mai informat că a acceptat invitaţia să conducă „Uniunea moldo-rusă a antreprenorilor”, al cărei fondator din partea rusă este „Delovaya Rossiya”, care uneşte 7 mii de membri, cu o cifră de afaceri de circa 40 de miliarde de dolari şi cu peste 3 milioane de angajaţi în diferite sectoare.

„Important e că eu nu plec din partid. Rămân în echipă pentru a asigura, împreună cu colegii, revenirea Partidului Socialiştilor la guvernare”, a conchis liderul PSRM, Igor Dodon.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor