Veşti proaste pentru Putin: Marea Britanie şi Ucraina anunţă că vor crea un parteneriat de 100 de ani

Premierul britanic Rishi Sunak (st) şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski (Facebook - Volodimir Zelenski)
Redacţia
04.05.2024

În timpul vizitei sale la Kiev, ministrul britanic de externe, David Cameron, a iniţiat negocieri cu Ucraina pentru un parteneriat pe 100 de ani. Acesta va fi un acord complet nou pentru aprofundarea relaţiilor dintre cele două ţări.

"De asemenea, ministrul de Externe a dat startul negocierilor cu Ucraina cu privire la un parteneriat pe 100 de ani - un nou acord care va construi legături durabile între cele două ţări ale noastre în domeniul comerţului, al cooperării în domeniul securităţii şi apărării, al ştiinţei şi tehnologiei, al educaţiei, al culturii şi nu numai", a precizat Ambasada Marii Britanii la Kiev.

La rândul său, Cameron a declarat că "trebuie să ne implicăm cu toţii pentru a ne asigura că Ucraina are ceea ce are nevoie pentru a câştiga".

În ianuarie, premierul britanic Rishi Sunak a subliniat, în timpul discursului său din Parlamentul britanic, că Marea Britanie construieşte un nou parteneriat cu Ucraina, menit să dureze 100 de ani şi chiar mai mult.

Ambasadorul britanic în Ucraina, Martin Harris, a precizat într-un interviu pentru European Pravda că Londra intenţionează să transmită mesajul că Ucraina va fi tot acolo şi peste 100 de ani.

După cum a relatat European Pravda, în timpul vizitei sale la Kiev, Cameron a mai promis că Marea Britanie va aloca Ucrainei un ajutor militar anual de 3 miliarde de lire sterline, iar acest lucru se va întâmpla "atât timp cât va fi necesar".

Totodată, Cameron a declarat pentru Reuters că Ucraina are dreptul de a folosi armele furnizate de Londra pentru a lovi ţinte din Rusia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor