Verdict in cazul luarii de ostatici de la Beslan

Singurul supravietuitor al comandoului terorist care a luat parte la luarea de ostatici de la scoala nr. 1 din Beslan, in anul 2004, Nurpasi Kulaev, a fost gasit vinovat de Curtea Suprema din Vladikavkaz, Osetia de Nord, de comiterea unor acte de terorism si luare de ostatici, 16 mai 2006 (FOTO - Kazbek Bassayev / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
17.05.2006

Singurul supravietuitor al comandoului terorist care a luat parte la luarea de ostatici de la scoala nr. 1 din Beslan, in anul 2004, Nurpasi Kulaev, a fost gasit vinovat de Curtea Suprema din Vladikavkaz, Osetia de Nord, de comiterea unor acte de terorism si luare de ostatici.

Presedintele instantei de judecata, Tamerlan Aguzarov, a declarat ca Kulaev a fost gasit vinovat in conformitate cu opt articole ale Codului Penal al Federatiei Ruse. Instanta a precizat ca deocamdata nu a fost stabilit numarul exact al persoanelor care au participat la atentatul de la Beslan.

"Tribunalul a stabilit ca Nurpasi Kulaev a luat parte la un atac armat si luare de ostatici si ca a comis crime impotriva unor oameni fara aparare", a declarat judecatorul sef al tribunalului.

Nurpasi Kulaev, un tamplar cecen, este singurul supravietuitor dintr-un grup de 32 de separatisti ceceni care au luat ostatici copii, parinti si profesori la scoala din Beslan. Se estimeaza ca vor trece cateva zile pana cand verdictul va fi citit in intregime, inainte de a fi anuntata sentinta.

(Bazat pe stiri furnizate de RADOR)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor