Veaceslav Ioniţă: Îl voi ataca pe Ghimpu în judecată

Deputatul liberal-democrat Veaceslav Ioniţă
Deputatul liberal-democrat Veaceslav Ioniţă (www.europalibera.org)
Tatiana Chiriac
21.01.2014

Parlamentarul PLDM, preşedintele Comisiei pentru economie, buget şi finanţe, Veaceslav Ioniţă, intenţionează să acţioneze în instanţă mai mulţi lideri ai Partidului Liberal (PL) pentru calomnii la adresa sa. Luni, în timpul unui briefing, Ioniţă a calificat declaraţiile făcute de liderii PL într-o conferinţă de presă de sâmbătă, drept o calomnie obraznică, dură şi fără apel.

"Deţin documente care dovedesc că achitarea restanţei la TVA pentru lucrările de restaurare ale mănăstirii Curchi faţă de "Glorinal" SA s-a efectuat legal, chiar dacă nu în termen. Aceşti 25 mil. lei s-au acumulat nu într-un an şi nici în doi, ci încă din anul 2011 pentru volumele de lucrări executate efectiv (...) Lucrările de restaurare reprezintă o muncă de construcţie specifică, specială. Aceşti bani au fost meritaţi pe deplin, le mulţumesc colegilor mei din Coaliţia de guvernare pentru că noi, deşi la sfârşitul lunii decembrie 2013, dar am achitat restanţa care exista", a spus Ioniţă, amintind că nu autorităţile în exerciţiu au fost cele care au demarat lucrările la Curchi.

"Chiar şi acum lucrările la mănăstire sunt executate în proporţie de numai 70%. Există donaţiile cetăţenilor, dar şi statul şi-a adus aportul după putinţă", a subliniat preşedintele comisiei parlamentare. În opinia legislatorului, Ghimpu şi asociaţii care s-au aflat la guvernare anterior "acum se ocupă elementar de nişte insinuări politice".

"Ţin prea mult la numele meu, port responsabilitate în faţa familiei şi a prietenilor mei, de aceea consider necesar să-mi apăr onoarea în instanţă. Acţionând în judecată, aş dori să le demonstrez tuturor că avem de a face cu un partid mincinos, care îşi construieşte politica doar pe calomnie. Eu personal nu doresc nimic de la ei", a declarat deputatul.

PL a sesizat procuratura despre prejudiciul cauzat bugetului de stat din vina lui Veaceslav Ioniţă, care, potrivit liberalilor, ar fi dublat suma datoriei statului faţă de compania "Glorinal", care a executat lucrările de construcţie la Mănăstirea Curchi, precizează Infotag.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor