Vasile Blaga: PDL împărtăşeşte îngrijorarea comisarului Reding, dar ţara e pregătită să intre în Schengen

Epoch Times România
02.09.2012

Vasile Blaga a afirmat că PD împărtăşeşte îngrijorarea vicepreşedintelui CE Viviane Reding privind modul în care USL "a atacat” instituţiile statului, precizând, însă, că România îndeplineşte din punct de vedere tehnic toate criteriile de aderare la Schengen.

"Discutăm de Schengen, declaraţiile doamnei Reding, a cărei îngrijorare o împărtăşesc, aţi văzut ce s-a întâmplat de două luni în ţară, are îngrijorări, şi ele sunt justificate, vis-a-vis de modul în care USL-ul a atacat zi de zi instituţiile statului, spunând că respectă deciziile CCR, dar nu sunt drepte, când spui că este independentă justiţia, dar prin tot ceea ce faci arăţi că nu dai doi bani pe independenţa justiţiei”, a spus Blaga.

Democrat-liberalul a precizat că PDL susţine intrarea în Schengen şi că din punct de vedere tehnic ţara îndeplineşte "de foarte mult timp” criteriile de aderare.

"PDL susţine intrarea României în Schengen, dacă se poate începând din septembrie, aşa cum a fost planul iniţial, cu două etape. Întâi căile aeriene şi navale în septembrie, şi terestre la 1 ianuarie. Pentru că, din punct de vedere tehnic, îndeplinim condiţiile, îndeplinim de foarte mult timp şi aş putea spune că stăm mai bine decât, hai să nu spun majoritatea, ci o bună parte din actualele state membre Schengen”, a susţinut preşedintele PDL.

"Nu poate nimeni să spună că un funcţionar public român, şi mă refer la zona poliţienească, nu ar fi lucrat extrem de corect cu bazele Schengen, avem acces la ele din septembrie 2010, lucrăm cu ele. Nu am văzut să fie acuzat de corupţie vreun funcţionar din zona respectivă şi lucrul ăsta trebuie spus de către România”, a explicat Vasile Blaga.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor