Sulfina Barbu: După această scurtă vacanţă, vom avea cvorum în Camera Deputaţilor

Epoch Times România
25.04.2012

Democrat-liberala Sulfina Barbu susţine că, după scurta vacanţă de 1 Mai, Puterea va avea cvorum la Camera Deputaţilor şi se va acorda vot final pentru mai multe proiecte de lege.

"După această scurtă vacanţă, vom avea cvorum în Camera Deputaţilor şi vom da vot final. Nu ştiu de ce ieri (n.r. - marţi) colegii nu au venit în plenul Camerei Deputaţilor. Au fost momente în care a fost cvorum de şedinţă şi în momentul în care a început votul am rămas fără cvorum. Posibil să fi plecat colegii din sală, posibil să fi avut alte priorităţi. Nu ştiu ce să vă spun, de ce au plecat", a afirmat, miercuri, Sulfina Barbu, la Palatul Parlamentului.

Referindu-se la migrarea unor parlamentari PDL la USL, Sulfina Barbu a confirmat că în partid există discuţii pe această temă.

"Vom avea întâlniri, şedinţe, discuţii. Sigur că nu pot fi ţinuţi cu arcanul, dar discuţii avem pe această temă", a spus deputatul PDL.

Potrivit Sulfinei Barbu, moţiunea de cenzură reprezintă "un exerciţiu de imagine al Opoziţiei".

"Moţiunea este un exerciţiu de imagine şi vor folosi acest exerciţiu de imagine şi după alegerile locale", a completat Sulfina Barbu.

Şedinţa Camerei Deputaţilor a fost întreruptă, marţi, din lipsă de cvorum, după apelul nominal, unde s-a constatat că în sală sunt prezenţi 164 de deputaţi, adică numărul minim de parlamentari pentru asigurarea cvorumului. Când s-a votat însă primul proiect de lege de pe ordinea de zi la şedinţă mai erau doar 134 de deputaţi.

Pe ordinea de zi a şedinţei figura, pe lângă votul final la unele proiecte de lege, cererea de ridicare a imunităţii fostului ministru al Mediului deputatul UDMR Laszlo Borbely.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor