Vântul puternic face ravagii în Capitală. Peste 1.100 de solicitări la Ambulanţă

(JUSTIN TALLIS/AFP/Getty Images)
Flori Mladin
26.10.2014

Ca urmare a vântului puternic, a răcirii bruşte a vremii şi ninsorii neaşteptate peste 130 de copaci au fost doborâţi de vânt în Capitală, zeci de maşini au fost avariate, 11 stâlpi au căzut şi şase panouri publicitare s-au desprins în ultimele 2 zile.

Echipele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti au avut, în ultimele 24 de ore, 161 de situaţii de urgenţă, cele mai multe fiind cazuri de copaci căzuţi peste maşini sau pe carosabil.

Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti, a declarat, pentru Mediafax, ca în ultimele 24 de ore au fost doborâţi de vântul nestăvilit 133 de copaci, din mai multe sectoare.

Totodată, s-au înregistrat 1.120 de solicitări la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABI), a anunţat managerul SABI, Alice Grasu, duminică, în şedinţa Comandamentului de iarnă convocat de primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

Alice Grasu a arătat că din cele peste 1.120 de apeluri la Serviciul de Ambulanţă, 629 au fost urgenţe, iar în 106 situaţii a fost vorba despre victime ale unor accidente sau persoane care au căzut în stradă.

Totodată, mai multe persoane fără adăpost au fost transportate la spital, fără ca acestea să aibă însă probleme deosebite de sănătate.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bucureşti au precizat că au oferit, de asemenea, sprijin unui număr de 42 de persoane fără adăpost.

Aceste situaţii au fost prezentate, duminică dimineaţă, în şedinţa primului Comandament de iarna din acest sezon convocat de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Ca de obicei când cade prima zăpadă, Bucureştiul a fost nepregătit, iar din cauza stratului de zăpadă care s-a depus şi a ajuns până la zece centimetri, cetăţenii Capitalei au fost nemulţumiţi că nu au fost scoase utilaje care să cureţe drumurile pentru a uşura traficul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor