Valuri de lăcuste devastează o regiune italiană. Cea mai puternică invazie din ultimii 60 de ani

Lăcuste
Lăcuste (Getty Images)

Hoarde de lăcuste au luat cu asalt insula italiană Sardinia şi au pus în pericol păşunile şi culturile, aceasta fiind cea mai gravă invazie de acest fel din ultimele deceniile.

Lăcustele au devastat 2.500 de hectare de teren agricol în provincia central-estică Nuoro din Sardinia, potrivit presei locale.

Coldiretti, cea mai mare asociaţie de fermieri din Italia, a cerut ajutorul autorităţilor de la toate nivelurile pentru a aborda problema, dar există temeri că nu se poate face nimic împotriva lăcustelor deja mature.

Coldiretti a pus valul de lăcuste pe seama creşterii bruşte a temperaturilor de luna aceasta, după ce luna mai a fost neobişnuit de răcoroasă.

Experţii locali au descris invazia ca fiind cea mai rea din regiune în ultimii 60 de ani.

Lăcustele sunt o problemă comună pentru Orientul Mijlociu, Africa şi Asia. De exemplu, începând cu luna ianuarie, Iranul a fost nevoit să lupte cu hoarde de lăcuste de deşert – cel mai periculos dăunător migrator din lume – care au afectat aproape 532.000 de hectare de teren agricol.

Organizaţia ONU pentru Alimente şi Agricultură a avertizat că Iranul ar putea fi afectat de o altă invazie de lăcuste la mijlocul lunii iunie, dacă nu va aduce situaţia actuală sub control.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură