USR va depune amendamente la Legea Salarizării Unitare

Vot în Camera Deputaţilor
Vot în Camera Deputaţilor (cdep.ro)

Uniunea Salvaţi România (USR) va depune mai multe amendamente la legea salarizării bugetarilor, proiect aflat acum la Camera Deputaţilor, relatează Agerpres. Potrivit lui Seidler, amendamentele vizează depolitizarea funcţiilor publice, transparentizarea veniturilor şi întărirea autonomiei locale.

"Dorim să lăsăm posibilitatea administraţiilor publice locale să îşi exercite realmente autonomia locală. (...) Dacă o administraţie publică locală consideră prioritar să aibă profesori de o anumită formaţie sau să atragă mai degrabă medicii de o specializare de nişă, să poată suplimenta din fonduri proprii ale unităţilor administrativ teritoriale fondurile pentru posturile greu ocupabile", a explicat deputatul, în cadrul unei conferinţe de presă.

Cristian Seidler a mai precizat că USR va propune şi un amendament prin care numirile temporare pe funcţii de conducere să poată fi făcute pentru o perioadă de maximum trei luni.

Referitor la transparentizare, deputatul a mai prezentat şi un amendament prin care formaţiunea sa propune ca, de două ori pe an, primăvara şi toamna, "toate autorităţile şi instituţiile publice din România să publice o grilă salarială a tuturor posturilor, funcţiilor şi a tuturor salariilor aferente împreună cu sporuri, indemnizaţii speciale, adaosuri, premii de tot felul."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne