USR, avertisment: Continuă prăpădul în Parlament. PSD pune gheara pe alte companii de stat

Gălăgia politică din Parlament nu deranjează interesele economice ale coaliţiei PSD-ALDE, a tras un semnal de alarmă USR.
În Parlament, la votarea bugetului pe 2016.
În Parlament, la votarea bugetului pe 2016. (Eugen Horoiu/Epoch Times)

În ciuda zgomotului politic produs de iniţiativa unei moţiuni de cenzură împotriva propriului Guvern, coaliţia PSD – ALDE continuă să-şi susţină nestingherită proiectele legislative care urmăresc satisfacerea propriilor interese economice, a avertizat marţi, în cadrul unui comunicat de presă, partidul Uniunea Salvaţi România.

"Una dintre cele mai importante direcţii de acţiune a parlamentarilor PSD şi ALDE de la preluarea guvernării a fost şi este întoarcerea sub control politic şi clientelar a companiilor de stat care erau obligate să respecte regulile de profesionalism şi transparenţă impuse de OUG 109/2011. Astfel, în ciuda voturilor împotrivă exprimate de parlamentarii USR, astăzi în plenul Camerei Deputaţilor a fost adoptat proiectul de lege care exceptează CEC Bank şi Eximbank de la aplicarea OUG 109/2011", a transmis USR.

Uniunea Salvaţi România se opune "vehement" demersului PSD-ALDE de exceptare a unor companii de stat de la aplicarea OUG-ului respectiv şi cere partidelor aflate la guvernare să respecte principiile de profesionalism, integritate şi transparenţă ale guvernanţei coroporative.

Tot în plenul Camerei Deputaţilor, parlamentarii din coaliţia PSD–ALDE au adoptat OUG 3/2017, iniţiată de Guvernul Grindeanu împotriva căruia sunt chemaţi să voteze o moţiune de cenzură.

"Dincolo de ridicolul situaţiei politice, grav este că prin adoptarea acestei Ordonanţe este consfinţită prin lege eliminarea plafonării obligaţiilor de plată a contribuţiilor sociale şi de sănătate la cinci salarii medii brute pe ţară, lovind în angajaţii oneşti şi bine plătiţi din industriile performante", a arătat USR.

Deputatul Claudiu Năsui a susţinut în plenul Camerei un amendament prin care să fie reintrodusă plafonarea obligaţiilor de plată a contribuţiilor sociale şi de sănătate la cinci salarii medii brute. Însă, parlamentarii din coaliţia PSD–ALDE au respins acest amendament "demonstrând că nu-i interesează ca angajaţii să fie mai bine plătiţi în România".

"Acest OUG consfinţeste populismul PSD, populismul cu care aţi câştigat la alegeri promiţând că nu veţi creşte taxe şi impozite. Dar primul lucru pe care l-aţi făcut în ianuarie a fost să eliminaţi plafonarea la cinci salarii medii brute pentru contribuţiile sociale obligatorii. Aţi mintit poporul român şi aţi câştigat alegerile cu această minciună", a declarat deputatul USR în cadrul dezbaterilor.

Proiectul de lege pentru aprobarea OUG Nr. 3/2017 a fost adoptat de Camera Deputaţilor cu 223 ''voturi'' pentru şi 23 voturi ''împotrivă'' din partea parlamentarilor USR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne