USL resuscitat în Mureş. PNL dă PSD-ului şefia Consiliului Judeţean

Liberalii au propus PSD-ului şefia CJ Târgu Mureş, pe motiv că e mai bine aşa decât să meargă la UDMR.
Sigla USL
Sigla USL (Epoch Times România)

Liberalii au oferit pe tavă PSD-ului şefia Consiliului Judeţean, relatează Gândul.info. "Logica" ofertei liberalilor ar fi "mai bine aşa, decât să meargă la UDMR."

Potrivit sursei citate, în urma alegerilor locale din 5 iunie, UDMR a obţinut cele mai multe mandate în Consiliul Judeţean Mureş, respectiv 15, însă acestea nu i-au adus majoritatea. PNL şi PSD au obţinut câte zece mandate de consilieri, context în care liberalul Ciprian Dobre, încă preşedinte al Consiliului Judeţean Mureş, s-a văzut "nevoit" să "arunce" pe Facebook, după cum el însuşi a afirmat, pentru Gândul, următoarea "ipoteză": "PNL Mureş oferă funcţia de Preşedinte al Consiliului Judeţean către PSD, propune un vicepreşedinte pentru PNL şi evident un vicepreşedinte către formaţiunea UDMR".

"Decât să meargă la UDMR...Este o ofertă. PSD poate să o refuze. Eu am aruncat o ipoteză, exclusă până acum de PSD, din ceea ce vedem. Eu mă aştept măcar la un răspuns", a declarat Ciprian Dobre.

La baza acestei propuneri ar fi stat faptul că "nu sună telefonul", nici din partea PSD, nici din partea UDMR, deşi liberalii tot aşteaptă, aşa că oferta a fost făcută publică "ca un ultim demers", în condiţiile în care cei din UDMR "nu au vrut să stea de vorbă în niciun fel", iar social-democraţii "poartă negocieri numai cu UDMR" şi astfel îşi doreşte să-i aducă, pe cei din urmă, "într-un fel" la discuţii.

Pe de altă parte, preşedintele UDMR Mureş, Brassai Zsombor, se declară surprins de propunerea avansată, punctând faptul că negocierile nu s-au încheiat. Mai mult, Brassai Zsombor susţine că se află în negocieri "cu toţi" şi că nu s-a mai întâlnit cu o astfel de situaţie.

"O să ieşim şi noi cu declaraţia noastră în momentul potrivit. Totuşi este vorba de patru ani de administraţie şi este vorba şi despre atmosfera politică a judeţului Mureş. Trebuie să ne gândim, să negociem, să tratăm, să vedem cum putem duce la bun sfârşit. Scopul nostru, de fapt: am vrea să terminăm cu luptele politice din judeţul Mureş", a detaliat Brassai Zsombor.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne