Monica Macovei şi Cristian Preda îşi anunţă sprijinul pentru candidatura Sulfinei Barbu la primăria sectorului 4

Europarlamentarul Monica Macovei (DIETER NAGL/AFP/Getty Images)
Epoch Times România
12.04.2012

Europarlamentarii democrat-liberali Monica Macovei şi Cristian Preda şi-au exprimat, joi, sprijinul pentru candidatura deputatului PDL Sulfina Barbu la primăria sectorului 4 al Bucureştiului.

Într-o postare pe blogul său, Monica Macovei susţine că Sulfina Barbu este o candidată puternică, care a dovedit deja că are calităţi de manager şi de administrator.

"Mă bucur mult că Sulfina Barbu este candidatul PDL la Primăria sectorului 4 pentru că este o persoană onestă, puternică şi tenace, care a dovedit deja calităţi de manager şi administrator. De când o cunosc, şi-a propus obiective realiste, pe care le-a urmărit şi realizat. Reamintesc că a eliminat "steguleţele roşii" pe mediu, contribuind astfel la intrarea României în Uniunea Europeană", scrie Macovei.

Ea aminteşte că Sulfina Barbu a susţinut de la început introducerea codului etic în PDL şi l-a impus în Organizaţia de Femei, înainte ca acesta să fie adoptat de Biroul Permanent Naţional al partidului.

Monica Macovei se declară convinsă că deputatul PDL va aplica principiile de integritate şi competenţă şi la primăria sectorului 4 şi ca va avea o agendă construită "exclusiv pe baza intereselor locuitorilor din sudul Capitalei".

La rândul său, Cristian Preda şi-a exprimat sprijinul pentru candidatura Sulfinei Barbu, punctând că este prima dată când un fost ministru decide să intre într-o competiţie pentru un sector din Bucureşti, după ce preşedintele Traian Băsescu "a inaugurat seria foştilor miniştri care au concurat pentru Primăria Generală".

"Experienţa administrativă a Sulfinei Barbu e cu mult mai semnificativă decât cea a lui C. Popescu Piedone. Pe de altă parte, Sulfina Barbu are un portret politic bine conturat: spre deosebire de primarul în funcţie, care a fost ales cu sprijinul PSD, deşi avea eticheta PUR, pentru ca apoi să cocheteze vreun an cu UNPR, doar pentru a reveni acum două săptămâni în braţele lui Dan Voiculescu, Sulfina Barbu s-a arătat stabilă în opţiunile politice şi previzibilă în acţiune", scrie europarlamentarul pe blogul său.

El mai precizează că ar fi bine ca măcar într-un sector din Bucureşti să fie votată o femeie, adăugând că nu sunt prea multe candidaturi feminine în politica românească.

"S. Barbu s-a bătut pentru cauza femeilor în politică în mod decent şi cu eleganţă. E alternativa la un mod strident şi nevolnic de a face politică. Eu cred că Sulfina Barbu merită răsplătită pentru efortul său! Aşa cum Piedone l-a făcut uitat pe Inimăroiu, tot aşa candidata PDL poate să-l facă uitat pe primarul care a inventat şi menţinut PUR(PC în viaţa Capitalei", mai scrie Preda.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor