USL, discuţii la Guvern cu lideri ai UDMR

Preşedintele PNL Crin Antonescu a precizat marţi că a avut o întâlnire la Guvern cu lideri importanţi din UDMR, cu care s-a discutat despre agenda parlamentară şi despre raporturile din Consiliile judeţene, la nivel local.
Crin Antonescu. (www.crinantonescu.ro)
Liviu Şerbănescu
20.06.2012

Preşedintele PNL Crin Antonescu a precizat marţi că a avut o întâlnire la Guvern cu lideri importanţi din UDMR, cu care s-a discutat despre agenda parlamentară şi despre raporturile din Consiliile judeţene, la nivel local.

"Am discutat şi cu lideri importanţi ai UDMR probleme care ţin de agenda parlamentară şi probleme care ţin de raporturile din Consiliile judeţene. E normal să discutăm, să vedem ce o să iasă", a spus Antonescu.

Despre o posibilă "majoritate fragilă" în Camera Deputaţilor, apărută eventual odată cu plecarea parlamentarilor care au câştigat un mandat la alegerile locale, Crin Antonescu spune că s-a discutat, dar că nu a constatat să fie fragilă.

Liderii USL şi cei ai UDMR au discutat marţi, la Guvern, despre încheierea unor alianţe politice pe plan local, pentru consolidarea majorităţii în unele consilii judeţene, prin care membrii UDMR să ocupe inclusiv posturi de vicepreşedinţi ai acestor consilii.

La discuţii au participat liderii USL Victor Ponta şi Crin Antonescu, vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu şi secretarul general al PSD Liviu Dragnea, precum şi liderii UDMR Kelemen Hunor, Verestoy Attila şi Laszlo Borbely.

"S-a discutat despre colaborarea politică între UDMR şi USL, inclusiv despre alianţe pe plan local, pentru consolidarea unor majorităţi în consilii judeţene, inclusiv cu preluarea de către membrii UDMR a unor funcţii de vicepreşedinţi de consilii judeţene", a spus senatorul UDMR Verestoy Attila, relevă realitatea.net.

Vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, a spus că, în ceea ce priveşte activitatea în Parlament, UDMR se află în opoziţie, însă nu se opune tuturor proiectelor de legi aflate în dezbatere.

Conform altor surse oficiale, întâlnirea cu liderii UDMR are loc în contextul în care USL se bazează pe sprijinul acestei formaţiuni pentru adoptarea în Parlament a mai multor proiecte de legi.

Laszlo Borbely spusese luni că, în urma discuţiilor avute de reprezentanţii Uniunii cu cei ai USL, se preconizează formarea unor majorităţi UDMR-USL atât în Consiliul Judeţean Mureş, cât şi în Consiliul Local Târgu Mureş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor