Borboly Csaba(UDMR): Cred că este prima şi ultima dată când o forţă politică primeşte un sprijin atât de puternic

Epoch Times România
12.06.2012

Borboly Csaba, liderul UDMR Harghita, care a câştigat al doilea mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean, apreciază, referindu-se la "scorul" electoral obţinut de USL, că este pentru prima şi ultima dată când o forţă politică din România primeşte un sprijin atât de mare din partea populaţiei.

În opinia lui Borboly, USL a fost avantajată de faptul că nemulţumirile oamenilor sunt foarte mari şi că a căzut Guvernul cu o lună înainte de alegeri.

"Eu cred că este prima şi ultima dată când o forţă politică din România primeşte un sprijin atât de puternic din partea populaţiei şi reuşeşte să atingă acest scor, de peste 50 la sută la alegeri. De aceea este singura şi ultima reuşită a USL sau a altei forţe politice pentru că nu cred că în fiecare an electoral poate să cadă un guvern cu o lună înainte de alegeri sau nemulţumirea populaţiei faţă de guvernul precedent să fie atât de mare", a explicat Borboly.

În opinia acestuia, votul masiv dat pentru USL a fost, de fapt, un vot negativ dat PDL şi crede că actuala guvernare nu va putea să-şi respecte promisiunile făcute.

"Este un vot negativ dat PDL-ului şi un vot care a fost dat pentru nişte promisiuni care nu cred că vor putea fi onorate de USL. Ne-a promis tot USL-ul: salarii, drumuri (...) şi eu nu cred că se poate face cu actuala situaţie economică a ţări", a spus Borboly.

Liderul UDMR Harghita este de părere că USL va câştiga şi alegerile parlamentare dar nu exclude să apară probleme care să ducă la pierderea sprijinului parlamentar.

"Eu cred că şi la alegerile parlamentare va câştiga USL (...) Dar şi în interiorul USL chiar se văd mici fisuri şi probleme care se pot accentua şi cum am avut un guvern cu 74 la sută susţinere parlamentară şi a ţinut numai opt luni şi asta se poate schimba. Se vede că în România politicienii se plimbă cu zecile de la un partid la altul şi de aceea eu sper ca la toamnă maghiarimea din România va participa masiv la vot şi că nu vom avea o luptă maghiaro-maghiară ci o competiţie maghiaro-română", a afirmat Borboly Csaba.

El şi-a exprimat speranţa că guvernul USL va ajuta judeţul Harghita, care "nu se poate dezvolta de la Bucureşti" şi a punctat că trebuie să existe conlucrare şi trebuie găsite soluţii comune pentru rezolvarea problemelor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor