Usatîi s-a dat drept Nichiforciuc pentru a afla cât i-a costat pe moldoveni vacanţa lui Dodon la sanatoriul din Moscova

Preşedintele Dodon cu soţia, la Moscova
Preşedintele Dodon cu soţia, la Moscova (facebook.com / Dumitru Alaiba)

Pentru a afla cât a cheltuit preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, pentru vacanţa de la finele lunii august, la un sanatoriu din Moscova, liderul Partidului Politic „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, a apelat serviciul de rezervare şi s-a prezentat drept deputatul Eugeniu Nichiforciuc, susţinând că vrea să rezerve acelaşi sejur.

Astfel, persoana care i-a preluat apelul, angajată a clinicii, a specificat că odihna şefului statului împreună cu soţia, a costat 443.800 ruble ruseşti, echivalentul a circa 100 de mii de lei. Potrivit liderului Partidului Nostru, ar fi vorba despre o clinică austriacă din suburbia Moscovei, renumită în rândul oamenilor de afaceri din Rusia. Aceasta ar dispune de un hotel de cinci stele.

„Igor Dodon are un salariu de 19 mii de lei, dar a plătit peste 100 de mii de lei pentru acele zile în care s-a aflat acolo. Salariul lunar îl plătea pentru 24 de ore de trai în acel hotel”, a declarat liderul PN, potrivit Agora.md.

În replică, deputatul PAS Dumitru Alaiba, a punctat că „sanatoriul lui Dodon costă 48 de mii de lei pentru 7 zile (pentru o persoană n.r.). Când vine la lucru ne costă 100 mii pe zi. La puşcărie ar fi şi mai ieftin”.

La finele lunii august, preşedintele Dodon a publicat pe pagina sa de Facebook un video, în care se plimba alături de soţie, specificând că se află la un sanatoriu din Moscova. Tot acolo, Dodon a înregistrat şi una din emisiunile sale „Preşedintele Răspunde”.

Menţionăm că până în prezent au fost înregistraţi în cursa prezidenţială din 1 noiembrie preşedintele PN, Renato Usatîi, preşedintele Partidului Politic Platforma DA, Andrei Năstase, şi de la Partidul Liberal Democrat Tudor Deliu.

Totodată, şi-au prezentat listele de subscripţie şi aşteaptă decizia CEC Violeta Ivanov de la PP Sor, candidatul independent Igor Dodon susţinut de PSRM, precum şi lidera PAS, Maia Sandu.