Usatîi: Plahotniuc şi-a făcut a doua identitate prin intermediul SIS şi Dodon cunoştea acest lucru

Igor Dodon şi Vladimir Plahotniuc
Igor Dodon şi Vladimir Plahotniuc (facebook.com/valeriu munteanu)

În contextul în care toată lumea discută despre cea de-a doua identitate a fostului lider al Partidului Democrat Vlad Plahotniuc, preşedintele Partidului Politic „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, prima al oraşului Bălţi, a declarat că despre acest lucru cunoştea foarte bine şi Igor Dodon. Mai mult decât atât, Usatîi a ţinut să explice că a aflat de cea de-a doua identitate a lui Plahotniuc de la Dodon, atunci când încercau împreună să elibereze cei doi piloţi moldoveni ţinuţi ostateci de către terorişti, adică în martie 2018.

„Toţi au negat dar Plahotniuc şi-a făcut paşaportul prin intermediul SIS-ului şi Dodon cunoştea despre asta. Atunci şi-a făcut Plahotniuc identitatea, spunând că participă la operaţiunea de eliberare a piloţilor”, a declarat Renato Usatîi în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8. Plahotniuc ar avea mai multe paşapoarte, a adăugat preşedintele Partidului Nostru, punctând că în timpul apropiat va veni cu probe.

„Este foarte multă informaţie secretă în documentele pe care le deţin, este vorba despre spălare de bani, informaţii legate de unele companii recunoscute oficial că au participat la elaborare armelor nucleare şi terorismului. Plahotniuc inclusiv era implicat. Unul din momente care a fost negociat la Londra cu Gherman Gorbunţov.

Ca să ştiţi, Plahotniuc i-a făcut şi lui cândva paşaport. Pe Gorbunţov astăzi nu-l mai cheamă Gherman Gorbunţov, dar în UE Plahotniuc îi dădea paşaport străin doar pe un an. Nu există paşaport străin cu un termen de un an de zile. Pentru ca să-l protejeze, ca să nu fie luat în vizor de către europeni, americani, servicii, Plahotniuc i-a mai eliberat lui Gorbunţov un paşaport pe numele Piotr Kirov, cetăţean al RM, nume de care se foloseşte şi astăzi”, a subliniat primarul de Bălţi.

Totodată, Usatîi a ţinut să specifice că, deşi au existat tot felul de speculaţii, de fapt, în prezent Plahotniuc se află în Miami, iar pe lângă azilul solicitat în SUA, mai există şi o cererea de azil politic în Ucraina.

„Am întrebat pe cineva din serviciile Ucrainei care este sensul. Mi s-a explicat că în primul rând Plahotniuc este în căutare internaţională pe mai multe dosare în Federaţia Rusă. Ucraina este statul care nu extrădează pe nimeni în Federaţia Rusă, mai ales că Plahotniuc vroia să fie aproape de Moldova”, a conchis Usatîi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe