UPDATE. Un vehicul intră într-o mulţime de oameni în New York. Un mort şi zeci de răniţi.

O persoană a murit şi câteva zeci au fost rănite, după ce un automobil a intrat cu viteză într-o mulţime de oameni în Times Square, New York City, au declarat autorităţile locale.
Scena atacului cu un automobil în Times Square, New   York City, 18 mai 2017.
Scena atacului cu un automobil în Times Square, New York City, 18 mai 2017. (Getty Images)

UPDATE: Rojas a fost pus sub acuzare pentru omucidere, tentativă de crimă şi omucidere în trafic deosebit de gravă, potrivit mai multor rapoarte media.

* * *

Primarul New York-ului, Bill de Blasio, a confirmat că o persoană a fost ucisă şi 23 au fost rănite în incidentul care a avut loc joi într-una dintre cele mai populare zone turistice din New York. Victima a fost o femeie.

Oficiali americani, inclusiv de Blasio, au declarat că informaţiile preliminare indică faptul că incidentul nu are legătură cu terorismul şi că şoferul a fost plasat în custodia autorităţilor.

De asemenea, în cazul suspectului rezultatele probelor ar fi fost negative la alcool dar pozitive la droguri, posibil marijuana sintetică ce este cunoscută sub numele de K2, conform ABC News.

Comisarul de poliţie James O’Neill a declarat că suspectul se numeşte Richard Rojas, are 26 de ani şi locuieşte în cartierul Bronx al oraşului New York.

De Blasio a precizat că suspectul lucra în cadrul Marinei SUA şi are cazier.

Oficiali din cadrul instituţiilor de aplicare a legii au declarat că suspectul a mai condus în trecut în stare de ebrietate.

Reuters TV şi CNN au difuzat imagini cu persoanele rănite în piaţa din centrul cartierului Manhattan.

“La prima vedere, se pare că este vorba de un accident rutier şi nu de altceva”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei din New York.

Departamentul de poliţie al oraşului New York a afirmat că se crede că este vorba de un incident izolat, adăugând că investigaţia este în derulare şi că FBI lucrează cu ofiţerii de poliţie şi cu o echipă de genişti.

Casa Albă a susţinut că preşedintele Donald Trump este la curent cu incidentul, iar guvernatorul din New York, Andrew Cuomo, s-a deplasat la faţa locului, potrivit cabinetului său.

În multe părţi ale Times Square şi în zonele învecinate, trotuarele sunt dotate cu stâlpi de metal cu scopul de a împiedica autovehiculele să pătrundă în zonele destinate pietonilor. Totuşi, există multe zone unde şoferii pot intra cu automobilele pe trotuare sau în pieţe publice.

În Times Square este asigurată o forţă poliţienească numeroasă ziua şi noaptea.

În 2010, a avut loc o tentativă de atac terorist în Times Square, când o bombă a fost descoperită într-un vehicul. Bomba a fost activată dar nu a explodat şi a fost ulterior dezamorsată.

Cetăţeanul american de origine pakistaneză Faisal Shahzad a recunoscut că a încercat să detoneze bomba şi că este instruit la o tabără de terorişti în Pakistan, potrivit declaraţiilor unor oficiali americani. Ulterior, Shahzad a fost condamnat la închisoare pe viaţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe