UPDATE: Patronii clubului Colectiv, reţinuţi pentru 24 de ore

Urmăriţi penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală, doi dintre acţionarii clubului Colectiv au fost reţinuţi în cursul serii de luni. Al treilea încă dă declaraţii.
Bucureştenii aprind lumânări şi aduc flori în memoria tinerilor morţi în incendiul de la clubul Colectiv, 31 octombrie 2015.
Bucureştenii aprind lumânări şi aduc flori în memoria tinerilor morţi în incendiul de la clubul Colectiv, 31 octombrie 2015. (Robin Simion)

UPDATE: Cel de al treilea patron al clubului Colectiv, Costin Mincu, a fost de asemenea, reţinut vineri seara, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă.

***

Doi dintre patronii clubului Colectiv, scenă a tragediei de vineri noapte, au fost reţinuţi luni seară, după audierile de la Parchetul General, pentru 24 de ore. Potrivit B1 TV, cei doi reţinuţi sunt Alin Anastasescu şi Paul Gancea.

Între timp, audierile continuă. În faţa anchetatorilor dă declaraţii cel de-al treilea patron al clubului, Costin Mincu. Acesta este singurul care a fost citat la audieri, spre deosebire de colegii săi, duşi la Parchet în baza unui mandat de aducere.

Cei trei administratori ai clubului Colectiv, Costin Mincu, Paul Cătălin Gancea şi Alin Anastasescu, sunt urmăriţi penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală.

Tot astăzi, la Parchetul General au fost audiaţi şi martori, tineri care au fost în club vineri seară şi au reuşit să scape cu zile şi fără spitalizare.

Reamintim că vineri noaptea, în clubul Colectiv a izbucnit un incendiu soldat cu 31 de morţi şi peste 150 de răniţi din care 90 în stare foarte gravă sau critică.

În urma primelor cercetări a reieşit că în club s-a folosit un singur extinctor din trei la stingerea incendiului iar la amenajarea localului s-au folosit materiale ignifuge foarte ieftine. Mai mult, potrivit presei, clubul nu avea autorizaţie de la pompieri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne