UNPR şi-a lansat candidaţii la primăriile de sector

Epoch Times România
07.04.2012

Uniunea Naţională pentru Progresul României şi-a lansat, vineri, la Palatul Copiilor, candidaţii la primăriile de sector ale Capitalei, în prezenţa a circa 1.000 de simpatizanţi.

La Sectorul 1 va intra în cursa electorală Liviu Goncea, care a declarat cu această ocazie că este gata să schimbe imaginea actuală a acestei zone.

"Noi nu de ducem la primărie să vopsim garduri şi să punem panseluţe. Ne ducem pentru a recupera cele 1.000 de ha de pământ unde vom construi un oraş modern. (..) Asta vreau, asta fac, cu toţii o facem", a spus el.

Candidatul UNPR la Sectorul 2 a fost nominalizat actualul primar Neculai Onţanu, favorit în sondaje.

Actualul edil a spus că doreşte un nou mandat la Primăria sectorului 2 pentru că are proiecte de continuat.

"Am în gând să construim 3.548 locuinţe împreună cu MApN, să continui dezvoltarea zonelor verzi şi parcuri pentru a ajunge la norma europeană. Voi construi peste 10.000 locuri de parcare, voi continua să previn infracţionalitatea de pe stradă sau pieţe. Am un puternic program social destinat persoanelor cu dizabilităţi. (...) Acestea sunt motivele pentru care vreau să candidez din nou, vă asigur că vom câştiga detaşat. Sunt sigur de această victorie", a punctat Onţanu.

În Sectorul 3, a fost anunţat Iulian Popescu, acesta spunând că va urma exemplul lui Onţanu în ceea ce trebuie făcut pentru cetăţeni.

Potrivit acestuia, locuitorii din sectorul 3 au nevoie în special de un spital public de urgenţă.

"E singurul sector fără spital. UNPR sector 3 a desfăşurat o acţiune cu populaţia pentru construirea şi demararea unui spital public. Cele peste 50 de mii de semnături ne arată că lucrul acesta este foarte util. Dorim blocuri reabilitate termic, ne interesează siguranţa cetăţeanului, a copiilor. Dorim un program de construire de creşte şi grădiniţe pentru că există o lipsă acută de asemenea instituţii. Toate şcolile să fie dotate cu cabinete medicale, ne interesează siguranţa copiilor şi starea lor de sănătate. Dorim crearea unui sistem de asistenţă socială performant pentru persoanele cu nevoi speciale. Dorim rezolvarea câinilor fără stăpân o problemă nerezolvată de mulţi ani în Bucureşti. A trecut vremea vorbelor, avem modele, urmează să ne respectăm cuvântul astfel încât populaţia să fie mulţumită", a spus Popescu.

Reprezentantul UNPR Sectorul 4 care se va lansa în cursa electorală este Răzvan Costache, care s-a arătat total "dezamăgit, chiar deranjat" de actuala administraţie locală.

El a lansat un atac la adresa primarului Cristian Popescu Piedone, pe care l-a calificat "primarul panseluţă".

"Sunt trist, chiar deranjat în legătură cu destinul acestui sector care din nefericire este strâns legat de o persoană, de un aventurier politic. Spune domnia sa că îşi respectă cetăţenii, dar cum, râzând de ei o dată la 6 luni atunci când acrobatic reuşeşte să schimbe radical promisiunea sa politică? Ce nu se schimbă la domnul primar Piedone este insistenţa sa cu care plantează panseluţe", a spus acesta.

Pentru Sectorul 5 va candida Corin Romanescu, care îşi propune să îl învingă pe actualul primar Marian Vanghelie.

"Îl aveţi în faţa dvs pe cel care-l va învinge pe Vanghelie în Sectorul 5. Consider această candidatură un gest de necesitate. Mesajul cetăţenilor din sectorul 5 este mereu acelaşi, scăpaţi-ne de Vanghelie. Le răspund acum. O voi face dacă mă susţineţi. Voi aduce ordinea şi curăţenia în sectorul 5. (..) Sunt hotărât să stau în Primăria sectorului 5 cinci mandate. Îl bat pe Vanghelie la ce vrea el, când vrea. Îl bat şi la barbut dacă trebuie. Câştigăm Primăria sectorului 5 şi apoi ne apucăm de treabă. Timp de 3 luni voi face curăţenie. Vin la Primăria sectorului 5 să fac curăţenie, acesta este mesajul meu", a afirmat Romanescu, de la tribuna conferinţei de lansare a candidaţilor la alegerile locale.

Candidatul pentru Sectorul 6, Constantin Tomescu, îşi propune să câştige lupta electorală pentru primărie.

"Promit că voi merge la luptă să câştig. Avem un bun comun, democraţia, fără de care nu am fi discutat deschis pe scena politică. Sunt conştient că lupta nu va fi uşoară, dar am curajul să înfrunt criza şi să găsesc soluţii. Interesul cetăţenilor din Sectorul 6 este mai presus de orice interes politic, pentru mine. Meschinăria politicii populiste nu se găseşte şi nu se va găsi niciodată pe agenda mea politică. (...) Veritabilul meu adversar nu are nume, faţă şi totuşi guvernează, este mizeria de pe străzi, ignoranţa faţă de învăţământ ori nepăsarea cu care se cheltuie banul public", a susţinut acesta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor