Unioniştii vor scanda de 1 Decembrie la Bruxelles: "Basarabia e România"

Sute de români de pe ambele maluri ale Prutului vor manifesta la Bruxelles pentru a spune că naţiunea română este împărţită în două, anunţă Platforma Unionistă Acţiunea 2012.
Marş unionist la Chişinău
Marş unionist la Chişinău (Epoch Times România)

Unioniştii din Republica Moldova şi România vor sărbători 1 Decembrie în faţa Parlamentului European, informează Platforma Unionistă Acţiunea 2012.

Pe lângă manifestaţia stradală care va începe în Rond-Point Robert Schuman la ora 14:30, reprezentanţii organizaţiilor civice vor avea întrevederi cu europarlamentari şi cu comunitatea de români din Belgia, iar la finalul mitingului este preconizată o conferinţă de presă, în cadrul cărora vor prezenta situaţia reală din Republica Moldova şi perspectivele raportului Chişinău – Bucureşti – Bruxelles, se precizează în comunicatul de presă remis Epoch Times.

Unioniştii mai informează că întâlnirea delegaţiei lor cu europarlamentarii va avea loc la ora 10:00, la Parlamentul European, Batiment Willy Brandt, sala WIB 02M068, după care, la ora 16:00, reprezentanţii organizaţiilor civice vor susţine o conferinţă de presă (Euraffex, Rue Archimède 11, 1000), iar începând cu ora 19:00 aceştia vor dialoga cu comunitatea de români din Belgia.

"Suntem un singur popor în ambele state. Pe 1 Decembrie, de ziua naţională românilor, vrem să se afle şi la instituţiile europene adevărul despre Republica Moldova. Altfel, Republica Moldova va rămâne mereu într-o zonă gri, în care fraudele şi minciuna domină. Europa trebuie să ştie”, a declarat George Simion, preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

Ziua Naţională a României va fi marcată de către unionişti şi la Chişinău şi Alba Iulia. Un tricolor de 1 kilometru va fi întins pe 1 Decembrie în centrul Chişinăului, între Parlament şi Academia de Ştiinţe a Moldovei, iar la Alba Iulia, la festivităţile organizate de autorităţile locale cu prilejul împlinirii a 98 de ani de la Marea Unire va fi inclus mesajul „Basarabia e România”.