Ungureanu solicită votul de încredere al Parlamentului şi arată că preocuparea Guvernului vizează creşterea prudentă a salariilor şi pensiilor

Epoch Times România
09.02.2012

Prim-ministrul desemnat Mihai-Răzvan Ungureanu a solicitat, joi, Parlamentului votul de încredere şi a arătat că preocuparea Cabinetului său vizează creşterea prudentă a pensiilor şi salariilor.

Ungureanu a subliniat, de la tribuna Parlamentului, preocuparea noului Guvern pentru "majorarea prudentă a salariilor din sectorul public şi a pensiilor în cazul în care condiţiile economice vor permite acest lucru".

El a arătat că Executivul va mai avea în vedere, printre altele, stimularea înfiinţării de locuri de muncă, creşterea investiţiilor şi a ratei de absorbţie a fondurilor europene, eradicarea marii corupţii.

Premierul desemnat le-a solicitat parlamentarilor votul de încredere pentru echipa sa de miniştri.

"Distinşi membri ai Parlamentului vă solicit votul de încredere dumneavoastră şi prin dumneavoastră fiecărui cetăţean al acestei ţări. România este a noastră şi poate fi schimbată de fiecare dintre noi. O naţiune este expresia unei mari solidarităţi. Mă bazez pe buna credinţă a cetăţenilor acestei ţări, care nu au întors spatele, care nu au refuzat, care nu s-au văitat şi nu au fost descurajaţi. Mă bazez, de asemenea, pe calitatea şi voinţa echipei pe care am plăcerea să o conduc", a spus Ungureanu.

El a subliniat că esenţa guvernării este dialogul cu Opoziţia pentru că "fără Opoziţie ideile bune se nasc mai rar şi trăiesc mai greu".

De asemenea, Ungureanu a arătat că mizează pe dialogul cu societatea, pentru că "într-o democraţie societatea nu poate fi izolată, pe când un guvern poate sfârşi izolat".

"În Parlament se iau deciziile care implică pe toţi cetăţenii. Îmi doresc ca partenerii acestui Guvern să fie deopotrivă Puterea şi Opoziţia, fiecare cu rolul său bine definit în viaţa politică. În egală măsură, îmi doresc respectarea rolului constituţional al fiecărei instituţii - Parlamentul, cu rolul său de principal legiuitor, şi Guvernul, cu rolul său executiv. Poate că nu vor fi întotdeauna numai veşti bune, poate că nu vom fi întotdeauna de acord unii cu alţii, dar vom fi întotdeauna faţă în faţă cu argumentele la vedere şi cu soluţiile îndreptate către oameni. Dezbaterea civilizată, politeţea nu sunt semne de slăbiciune. Experienţa în diplomaţie m-a învăţat că nu este armă mai puternică decât dialogul", a spus Mihai-Răzvan Ungureanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor