Un tratament pe baza de plante pentru durerile de spate

Coaja de eucommia (Du Zhong) este una din cele 50 de plante de bază utilizate în herbologia chineză. Este cunoscută pentru vindecarea durerilor de spate.
Coaja de eucommia (Du Zhong) este una din cele 50 de plante de bază utilizate în herbologia chineză. Este cunoscută pentru vindecarea durerilor de spate. (Liang Zhang / Photos.com)

Coaja de eucommia (Du Zhong) este folosită în medicina tradiţională chineză pentru a trata durerile de spate şi de picioare. Aceasta este de asemenea una dintre cele 50 de plante fundamentale utilizate în biologia chineză.

Conform legendei chineze, un om foarte sărac, numit Du Zhong, tăia lemne de foc pentru a-şi câştiga existenţa. Uneori îl dureau muşchii şi articulaţiile din partea inferioară a spatelui, ca urmare a surmenajului.

Într-o zi, în timp ce tăia lemne pentru foc la munte, el a simţit o durere acută de spate. Datorită intensităţii durerii, s-a ţinut de un copac şi a muşcat cu tărie coaja acestuia. Făcând asta, a supt fără să vrea nişte suc din scoarţa copacului.

Durerea i-a dispărut în curând.

"Am simţit că mor de durere, dar durerea a dispărut după ce am supt nişte suc din coaja acestui copac", s-a gândit el. El s-a uitat curios la coajă şi a constatat că era diferită de alţi arbori. "Poate că această coajă este bună pentru durerile mele de spate", s-a gândit el şi a luat nişte coajă pentru a avea şi acasă.

Du Zhong a decis ulterior să extragă sucul prin fierberea coajei pentru un vecin de-al său, care suferea şi el din cauza durerilor de spate şi de picioare. După ce a băut câteva căni cu decoct, vecinul s-a vindecat şi el.

Oamenii din alte sate au auzit în curând despre acest lucru. Cei care sufereau de lumbago l-au vizitat pe Du Zhong şi s-au vindecat cu ajutorul decoctului. Coaja a fost astfel numită Du Zhong.

În medicina tradiţională chineză, coaja de eucommia este mai întâi recoltată şi uscată. Apoi este feliată pentru a expune interiorul cojii. După aceea este fiartă pentru a face un decoct.

De obicei, acest decoct este combinat cu alte plante medicinale pentru a crea un tonic ce sporeşte energia yang din organism. Ea îi ajută pe oamenii cu dureri de spate, dureri de cap, ameţeli şi picioare slabe şi este bună şi pentru ficat şi rinichi.

Du Zhong poate fi pusă şi în supă.

Supă de pui cu Du Zhong

• 1 pui întreg, clătit şi scurs

• 15 g de coajă de eucommia

• 5-6 bucăţi de curmale roşii

• 1 cm de ghimbir proaspăt

• 2 tulpini de praz

Puneţi toate ingredientele de mai sus la foc lent. Se adaugă apă suficientă pentru a acoperi puiul. Fierbeţi carnea de pui timp de 7-8 ore. Aruncaţi ghimbirul şi prazul. În cele din urmă, adăugaţi sare după gust.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură