Surprinzătoarele efecte benefice ale metalelor

Un pahar de argint placat cu aur descoperit într-un mormânt tracic datând din sec.1 e.n. Din cele mai vechi timpuri oamenii au folosit metalele preţioase pentru calităţile lor deosebite.
Un pahar de argint placat cu aur descoperit într-un mormânt tracic datând din sec.1 e.n. Din cele mai vechi timpuri oamenii au folosit metalele preţioase pentru calităţile lor deosebite. (NIKOLAY DOYCHINOV / AFP / Getty Images)

Toate formele materiei sunt manifestări exterioare ale energiei universale, care este esenţa oricărui lucru. Metalele reprezintă manifestările exterioare ale anumitor forme de energie, iar aceste materiale conţin energie ce poate fi utilizată în scopuri terapeutice. Efectele vindecătoare ale acestei energii au fost descoperite prin meditaţie, în India antică.

Influenţele negative asupra funcţiilor normale ale trupului, minţii şi conştiinţei (corpului, sufletului şi spiritului) pot fi contracarate, prin folosirea pietrelor preţioase dar şi a metalelor. Aplicate pe piele, ele au o influenţă electromagnetică ce acţionează asupra celulelor şi a ţesuturilor mai profunde. De exemplu, purtând o brăţară de argint şi plumb pe braţ, se poate evita îmbolnăvirea ficatului. De influenţele cosmice depind atât sănătatea fizică a individului, cât şi cea mentală şi spirituală. Aşa cum o casă este protejată de trăznet printr-un paratraznet, tot aşa, corpul uman poate fi protejat de radiaţiile electrice şi magnetice din atmosferă, prin utilizarea metalelor şi a pietrelor preţioase. Metalele pure emit o energie ce reprezintă un scut împotriva influenţelor negative ale planetelor.

Toate metalele, cum ar fi: aurul, argintul, fierul, cuprul, cositorul, mercurul, plumbul şi altele, au o enormă energie vindecătoare. Totuşi, chiar şi metalele pure pot conţine anumite impurităţi toxice pentru organele vitale, cum sunt rinichii, ficatul, splina şi inima. De aceea sunt recomandate unele metode de purificare ale acestor metale, cum ar fi: metalul trebuie încălzit şi tratat cu ulei, urină de vacă, lapte, ghee sau borş din cereale. Aceste metode vechi realizează o purificare mai mare decât tratările chimice, şi permit ţesuturilor umane primirea influenţelor metalelor fără nici un fel de efecte toxice.

Vom descrie efectele benefice ale câtorva metale.

FIERUL: este benefic pentru măduva oaselor, ţesutul osos, globulele roşii, ficat şi splină. Stimulează producerea de globule roşii, fiind folosit mult în tratamentul anemiei. Este utilizat ca antidot în cazul măririi ficatului sau a splinei. Fierul fortifică ţesutul muscular şi nervos, având proprietăţi de reîntinerire.

AURUL: este un tonic eficient în bolile nervoase. Îmbunătăţeşte memoria şi inteligenţa, fortifică muşchii inimii şi măreşte rezistenţa la oboseală. Aurul ajută în epilepsie, isterie, atacuri de cord, plămâni slabi, artrită şi afecţiunile splinei. Aurul purificator se transformă în cenuşă, prin ardere. Energia lui poate fi utilizată sub forma apei medicinale de aur. Pentru a prepara o asemenea apă, se fierb două pahare de apă în care s-a pus o bijuterie de aur (fără nici o piatră preţioasă) până ce jumătate din cantitatea de apă se evaporă. Energia aurului (electroni de aur), se va răspândi în apă, în timpul fierberii. Se ia câte o linguriţă din această apă, de două sau trei ori pe zi. Ca alternativă se poate folosi aurul coloidal preparat cu precizie în laborator, ce se găseşte în magazinele cu produse naturiste. Apa de aur energizează inima şi întăreşte pulsul slab, de asemenea, îmbunătăţeşte memoria, inteligenţa şi înţelegerea stimulând trezirea conştiinţei. Aurul are proprietăţi mai puternice iar unele persoane nu-l pot tolera şi pot avea erupţii pe piele.

CUPRUL: ajută la diminuarea grăsimii în exces, fiind un bun tonic pentru ficat, splină şi sistemul limfatic. Este folosit în special de persoanele cu tendinţă de îngrăşare, de retenţie a apei în corp sau de obstrucţie limfatică. Este de mare folos în vindecarea anemiei. Pentru tratarea obezităţii şi a afecţiunilor ficatului şi splinei, se spală zece monede de aramă în apă de var şi se fierb într-un sfert de litru de apă, până ce rămâne jumătate din cantitate. Se iau două linguriţe din această apă de aramă de trei ori pe zi, timp de o lună. De asemenea ajută foarte mult, purtarea unei brăţări de aramă la încheietura mâinii. Cuprul poate fi găsit de asemenea sub formă coloidală în magazinele de specialitate. Acesta favorizează o serie de procese de vindecare a leziunilor, prin regenerarea colagenului propriu pielii. În plus, datorită capacităţii cuprului coloidal de refacere a colagenului şi efectelor pe care le are astfel asupra pielii în general, generând o anumită netezime şi fermitate la nivelul acesteia, cuprul coloidal poate fi folosit cu succes, ca atare, sau în componenţa cremelor de faţă, pentru combaterea efectelor neplăcute ale îmbătrânirii tenului. Este bun şi împotriva arsurilor de orice fel, fiind un bun remediu şi vara la mare dacă aţi stat prea mult la soare.

PLUMBUL:este un remediu foarte eficace în bolile de piele, folosindu-se în tratamentul leucoreei, secreţiilor vaginale, inflamaţiilor, gonoreei şi sifilisului.

MERCURUL:este un metal greu şi puternic. Este considerat sămânţa zeului Shiva, în mitologia indiană, stimulând inteligenţa şi trezind conştiinţa. Ajută la stimularea sistemului enzimatic, la transformarea şi regenerarea ţesuturilor. Nu trebuie folosit singur, ci asociat cu sulful. Aceste două metale permit pătrunderea proprietăţilor curative ale plantelor înspre canalele şi ţesuturile mai subtile ale organismului.

ARGINTUL: are proprietăţi vindecătoare foarte importante. Favorizează creşterea forţei şi a rezistenţei organismului, întărind sistemul imunitar. Argintul fiind un puternic antiseptic ajută în stări de epuizare, febră cronică, slăbiciunea după febră, arsuri la stomac, inflamarea intestinelor, hiperactivitatea vezicii biliare şi în cazul menstruaţiei abundente. Cenuşa de argint este folosită cu succes în afecţiunile cordului, ale ficatului şi splinei. Apa de argint se prepară la fel ca cea de aur. Beţi lapte încălzit într-un vas de argint, pentru sporirea rezistenţei şi a puterii fizice. Spălaţi-vă pe faţă cu apă ţinută câteva ore într-un vas de argint, pentru a avea tenul luminos şi a preveni apariţia acneei şi iritaţiilor. În trecut oamenii puneau o monedă de argint în lapte pentru a-l menţine proaspăt mai mult timp. Argintul este metalul care omoară cel mai mare număr de bacterii şi viruşi, de aceea în trecut nobilii care consumau alimente şi lichide din vase de argint erau mult mai feriţi de boli şi epidemii. În magazine este disponibil şi argintul coloidal care poate fi un remediu natural eficient în cazul multor boli virale: de la o simplă răceală până la un deranjament stomacal pot fi tratate cu succes cu câteva linguriţe de argint coloidal.

COSITORUL: este un element natural de reîntinerire. Cenuşa de cositor este utilizată în tratamentul diabetului, gonoreei, sifilisului, astmului, infecţiilor respiratorii, anemiei, bolilor de piele, de plămâni şi obstrucţiilor limfatice.

PLATINA: în medicină, platina cunoaşte o utilizare intensă, una dintre cele mai cunoscute aplicaţii fiind în tratarea cancerului. Compuşii de platină utilizaţi au însă foarte multe efecte secundare, ionii de platină Pt 3 fiind toxici atât pentru celulele normale, cât şi pentru cele maligne. Cu toate acestea, platina sub formă metalică, Pt0, nu este toxică, fiind nereactivă, iar sub formă de nanoparticule, adică sub formă coloidală în momentul dispersării sale în lichide având efecte benefice deosebite. Platina este un antioxidant extrem de puternic, ajută la regenerarea ţesuturilor inimii, timusului şi a sistemului endocrin, ajută la refacerea ţesuturilor sistemului nervos, îmbunătăţeşte memoria şi generează o stare crescută de luciditate.

Aceste metale sunt cele mai cunoscute şi sunt folosite mai frecvent, pe când altele sunt mai greu accesibile sau necunoscute. Folosirea metalelor în anumite boli se va face numai sub supraveghere medicală deoarece fiecare persoană vine cu un anumit bagaj genetic, cu anumite caracteristici, deci trebuie ţinut cont de mai multe particularităţi. Ne-au fost date de către Mama Natură multe lucruri ce ne pot veni în ajutor pentru a ne vindeca sau echilibra acest corp dat de divinitate, de care nu prea avem grijă. Încercaţi să fiţi mai toleranţi, mai altruişti, mai buni unii cu alţii evitând problemele, conflictele, certurile şi veţi vedea că bolile noastre se estompează sau se vindecă, pentru că totul ţine de echilibru, bun simţ şi dorinţa de schimbare spre bine, spre dăruire, spre afecţiune şi înţelegere pentru cei din jurul nostru.

Încercând să fim mai frumoşi în interior, vibraţiile corpului nostru vor fi mai înalte şi nu vor mai rezona cu vibraţiile bolilor care sunt joase, astfel nu numai că bolile pot dispărea dar putem să îi schimbăm şi pe cei din jurul nostru. Iar metalele şi pietrele preţioase vor fi folosite doar ca elemente decorative, pentru a ne înfrumuseţa inima şi corpul, aducând mulţumire, linişte şi pace în sufletul nostru. În încheiere voi mai spune un singur lucru: totul este greu şi dificil, dar nu imposibil atunci când îţi doreşti cu adevărat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură