Un tibetan şi-a dat foc pentru a protesta împotriva politicii Chinei în Tibet

Suporteri tibetani ai organizaţiei 'Free Tibet' la un priveghi cu lumănări în faţa cosulatului chinez din Los Angeles, martie 2012 (Frederic J. Brown / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
25.02.2013

Rapoartele din Tibet susţin că un tibetan şi-a dat foc pe 24 februarie, 2013, în prefectura Haidong din provincia Qinghai, Tibet.

Bărbatul, în vârstă de circa 20 de ani, a protestat împotriva politicii represive a Chinei în Tibet. El şi-a dat foc în Mânăstire Ja Khyung din prefectura Haidong, provincia Qinghai.

Rapoartele susţin că călugării de la Mănăstirea Ja Khyung l-au dus imediat la un spital local, unde este tratat pentru arsuri. Nu există informaţii privind gravitatea rănilor.

Cel mai recent incident creşte numărul total al auto-incendierilor din Tibet la 105, din februarie 2009.

Surse tibetane au relatat că China a făcut "foarte dificilă" contactarea oamenilor din zonă. Spre deosebire de alte cazuri de auto-incendieri, de această dată nici o fotografie cu auto-incendierea nu a fost disponibilă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor