Un taur uriaş scapă cu viaţă datorită mărimii sale [video]

Caracteristicile lui Knickers l-au avantajat, astfel încât nu a fost sacrificat.
Taurul Knickers
Taurul Knickers (7 News Queensland)

Este evident că Knickers nu este un animal normal. Având 1.400 de kilograme greutate şi aproape doi metri înălţime - dublu decât o bovină obişnuită -, reuşeşte să îi surprindă pe toţi cei ce îl văd. Este cel mai mare taur din Australia, iar povestea lui a ajuns în toată lumea.

Geoff Pearson, fermierul din Ranch Lake Preston (Australia), locul unde trăieşte Knickers, spune că acesta „nu este admirat numai de mass-media şi de persoane din întreaga lume, dar şi de restul vacilor din fermă, care atunci când îl văd, îl urmează oriunde se deplasează".

Dar, pe lângă faptul că l-a transformat într-un fenomen mediatic la scara mondială, dimensiunile mari ale lui Knickers i-au salvat viaţa.

Knickers era destinat să ajungă la abator

Pearson a declarat pentru The Guardian că, din cauza dimensiunilor sale nu a putut fi vândut pentru sacrificare, aşa că au decis să-i dea o a doua viaţă la fermă. „E prea mare pentru instalaţiile abatorului, ar fi prea greu pentru maşini şi, probabil, agăţat ar atinge solul, deci există pericolul de contaminare şi, pe lângă toate acestea, bucăţile sale de carne ar fi prea mari“.

De ce este atât de mare?

Motivul dimensiunilor sale mari este un mister care ridică întrebări: A fost creat pentru a avea această dimensiune? I-au fost daţi hormoni de creştere? Pearson nu poate da o explicaţie, ci spune doar că "este un lucru bizar".

O teorie ar putea fi faptul că lui Knickers i s-a oferit posibilitatea să crească la înălţimea maximă. De obicei animalele sunt vândute fabricilor de prelucrare la vârsta de doi sau trei ani, dar Knicker, care are vârsta de 7 ani, a reuşit să se dezvolte la dimensiunile maxime. "Poate există şi alte animale care ar putea creşte la aceste dimensiuni, dar nu au această oportunitate", a adăugat Pearson.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură