Un nou mesaj din spatele gratiilor. Vlad Filat se întreabă unde este miliardul furat

Fostul premier moldovean apelează la contul său de Facebook pentru a pleda nevinovat şi a sublinia că jocurile politice de la Chişinău urmează să ia amploare odată cu alegerile prezidenţiale.
Vlad Filat, fostul prim-ministru al Moldovei
Vlad Filat, fostul prim-ministru al Moldovei (publika.md)

Vlad Filat revine cu un nou mesaj pe pagina sa de Facebook în care se întreabă retoric “unde este miliardul furat”. După ce zilele trecute, în cadrul unui interviu, afirma că nu ar avea nicio legătură cu dispariţia banilor din sistemul bancar, fostul premier moldovean declară că “vine campania electorală şi mulţi, mulţi alţii, şi să nu credeţi că din gaşca lor, vor fi sacrificaţi pe "altarul luptei cu corupţia" în timp ce adevăraţii responsabili şi coordonatori ai jafului vor "număra" voturile şi dividendele miliardului furat.”

Potrivit fostului premier, “după Şor, se pare, că vor urma încă mulţi alţii care au crezut că minţind şi atacându-mă în mod mişeleşte vor scăpa. “Prietenii voştri” din PD vor să mă facă pe mine ţap ispăşitor, dar oamenii nu sunt proşti, au înţeles jocul. De asta, totul încă urmează.”

Mai mult decât atât, Filat a profitat de ocazie pentru a comenta şi reacţiile din rândurile politicienilor stârnite de condamnarea sa. “Observ că finul "nobil", dar şi cel mai important jurist al ţării, Mihai Ghimpu, deja au dat sentinţa irevocabilă şi îmi împart averea pe la televizor, chiar şi casa obţinută legal cu mulţi ani înainte. Să nu ştie oare aceşti inşi de prezumţia nevinovăţiei, de Curtea de Apel, de Curtea Supremă de Justiţie, de CEDO sau deja ei cunosc care va fi verdictul final scris la hotelul Nobil, acolo unde sunt chemaţi des să dea raportul?”, a notat fostul premier.

"Un proces inechitabil cu uşile închise şi cu gardieni înarmaţi cu automate i-au convins oare că sunt deja vinovat? Sau poate neacceptarea martorilor îi face să fie atât de siguri că un om judecat în prima instanţă nu mai are dreptul la recurs?”, a conchis Filat.

Vlad Filat se află acum la închisoare după ce Instanţa sectorului Buiucani i-a aplicat 9 ani de detenţie pentru corupere pasivă şi trafic de influenţă. Avocaţii acestuia au declarat că vor face recurs în instanţele superioare pentru a contesta decizia primei instanţe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe