Un lider Jobbik care încerca să intre în România, oprit la graniţă. Ungaria cere explicaţii

Ministerul de Externe al Ungariei a cerut explicaţii ţării noastre în legătură cu interdicţia de intrare pe teritoriul României impusă vicepreşedintelui Jobbik, Istvan Szavay.
(ATTILA KISBENEDEK / AFP / Getty Images)

Ministerul ungar de Externe solicită explicaţii României în legătură cu interdicţia de călătorie care îl vizează pe deputatul Istvan Szavay, unul dintre liderii mişcării ultranaţionaliste ungare Jobbik, a informat miercuri agenţia MTI, citată de Mediafax.

Istvan Szavay urma să efectueze cu două zile în urmă o vizită în România pentru a participa la manifestări organizate de comunitatea etnicilor maghiari.

Când să intre în ţară, liderul Jobbik a fost oprit la frontieră, fiind informat că are interdicţie de a intra pe teritoriul României timp de trei ani.

Istvan Szavay a mai avut o interdicţie de intrare în România care expirase de circa un an, dar, cel mai probabil, măsura a fost prelungită.

Alături de un alt lider Jobbik, Szavay a fost vizat de interdicţie din cauza exprimării unor idei extremiste care riscă să aducă atingere ordinii publice în România.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne