Un copil chinez abandonat a fost salvat din conducta de canalizare

Un panou postat de Biroul de Planificare Familială din China indică: "Naşteri mai puţine şi sanătoase aduc o întreagă viaţă de fericire."
Un panou postat de Biroul de Planificare Familială din China indică: "Naşteri mai puţine şi sanătoase aduc o întreagă viaţă de fericire." (AFP / Getty Images)

Pompierii din estul Chinei au salvat un băieţel nou-născut aruncat într-o conductă de canalizare chiar sub un vas de toaletă, a raportat televiziunea de stat, într-un caz care a stârnit furia pe reţelele sociale, potrivit unui raport Reuters.

Există rapoarte frecvente în mass-media chineză despre copii abandonaţi, de multe ori la scurt timp după naştere, o problemă atribuită tinerelor mame care nu ştiau că sunt gravide sau că au născut fete, care sunt nedorite într-o societate ce pune o valoare mai mare pe băieţi, precum şi regulilor stricte de planificare familială din China.

În acest ultim caz, copilul a fost găsit sâmbătă după-amiază în conducta de canalizare dintr-o clădire rezidenţială din Jinhua, în provincia bogată Zhejiang, după ce locuitorii au raportat că au auzit un copil plângând, a declarat luni seara televiziunea de stat.

Pompierii au trebuit să scoată conducta şi să o ducă la un spital din apropiere, unde medicii au tăiat cu grijă în jurul ei pentru a salva băieţelul prins în interior, se arată în raport.

Copilul este într-o stare stabilă, iar poliţia îi caută părinţii, a adăugat televiziunea de stat.

Cazul a fost discutat pe larg pe Sina Weibo, o reţea chineză asemănătoare Twitter, imaginile date fiind tulburătoare şi stârnind totoată solicitări ca părinţii să fie aspru pedepsiţi.