Un ciclist olandez a scăpat din cele două tragedii aviatice ale Malaysian Airline

Maarten de Jonge
Maarten de Jonge (Maartendejonge.com)

Ciclistul profesionist olandez Maarten de Jonge este protagonistul "norocos" care a scăpat cu viaţă de două ori în ultimele 4 luni din cele două evenimente tragice care au lovit crunt Compania Malaysian Airlines.

În vâltoarea internaţională creată de doborârea aeronavei Boeing 777-200 a Malaysian Airlines deasupra zonei din estul Ucrainei ocupate de fotele paramilitare proruse, la 60 de km de frontiera cu Rusia, despre care ucraineni susţin că a fost făcută intenţionat de forţele paramilitare, precum şi a dispariţiei fără urmă deasupra Oceanului Indian a avionului Boeing 777, cursa MH370 tot a companiei malaeziene, olandezul Maarten de Jonge, în vârstă de 28 de ani, a făcut cunoscută şansa incredibilă de a rămâne a doua oară în viaţă.

Ciclistul îşi rezervase bilet la cursa de avion MH370 în luna martie 2014, care trebuia să zboare de la Kuala Lumpur la Beijing. Conform Daily Mirror, în ultima zi, De Jong s-a răzgândit şi a preferat să zboare cu o cursă Malaysian Airlines care a plecat mai devreme spre Beijing. Boeing-ul 777 în care ar fi trebuit să fie sportivul a dispărut deasupra Oceanului Indian cu 227 de persoane la bord şi nimeni nu a aflat nimic despre el până în prezent, chiar dacă avionul a fost căutat atâtea luni şi s-au pus în joc resurse financiare enorme şi forţe umane.

"Aş fi putut fi în acel avion. Este de necrezut. Îmi pare rău pentru victime şi pentru familiile lor, însă sunt fericit că am scăpat teafăr", declara Jonge, în martie pentru RTV Oost.

Recent pe 30 iunie, ciclistul care face parte din echipa Terrengganu din Malaezia, a concurat la campionatul naţional de ciclism al Olandei, terminând cursa pe locul 35. De Jonge voia să zboare, joi, 17 iulie, la Kuala Lumpur cu cursa Malaysian Airlines având indicativul MH17, însă în ultimul moment şi-a amânat plecarea pentru duminică, 20 iulie, prin Frankfurt. Cursa MH17 având 298 de pasageri la bord, dintre care 189 de cetăţeni olandezi, a decolat de pe aeroportul Schiphol din Amsterdam, iar deasupra teritoriului Ucrainei aeronava a fost doborâtă de o rachetă, toţi pasagerii pierzându-şi viaţa.

După ce a aflat vestea prăbuşirii avionului Boeing 777 ciclistul a postat un mesaj pe pagina sa de Twitter: "Dacă aş fi plecat astăzi, atunci...". Numeroase persoane impresionate de destinul norocos al ciclistului i s-au adresat pe pagina sa de internet şi pe contul de Twitter fiind bucuroşi de decizia lui de a-şi amâna plecarea. De Jonge a scris emoţionat: "Pe cât de fericit sunt pentru mine şi familia mea, pe atât de îndurerat sunt pentru victime şi familiile lor". Maarten a zburat duminică prin Frankurt, în ciuda îngrijorării părinţilor: "Nu trebuie să te îngrijorezi prea tare pentru că altfel nu ajungi nicăieri", le-a declarat ciclistul reporterilor de la RTV Oost.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe