Un bărbat moare pe o stradă din Chişinău. Ambulanţa soseşte în 40 minute

Serviciile asistenţei medicale de urgenţă din RM sunt nefuncţionale. 112 are o bază de date ca la SIS, dar asta nu-l ajută să salveze viaţa unui om, până şi medicii nu sunt în regulă, afirmă un martor ocular al incidentului.
Ambulanţa
Ambulanţa (Eugen Horoiu/Epoch Times)

În contextul decesului unui bărbat, joi, pe o stradă din Chişinău pentru că ambulanţa a sosit după 40 minute de la apel, Secretarul general de stat al Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale (MSMPS), Boris Gîlca promite că până la 25 septembrie vor fi publicate concluziile unei comisii de specialitate. Mai mult, ”se vor aplica sancţiuni dure pentru responsabilii care au produs erori în executarea responsabilităţilor de serviciu, inclusiv prin demitere.”

„Este regretabil, revoltător şi inadmisibil ca oamenii să decedeze sau să aibă de suferit din cauza neacordării la timp a asistenţei medicale. Asta ne demonstrează că în sistem unele lucruri nu funcţionează, că persoane cu funcţii de răspundere nu aplică managementul medical corespunzător, iar aceste lucruri necesită remediere de urgenţă”, a adăugat Boris Gîlca.

Maria Şleahtiţchi, martoră oculară ai incidentului din 20 septembrie menţionează într-o postare pe pagina sa de Facebook că peste 40 de minute de la primul apel, a apărut ambulanţa să constate decesul persoanei ”care pe la ora 20, pe strada Lech Kaczynski s-a oprit, a dus mâna la tâmplă, s-a sprijinit de un copac şi în clipa următoare a căzut secerat la pământ. Luăm la rost medicii, ne revoltăm. Calm şi impasabil, ni se spune că nu sunt maşini suficiente şi că „Ce doamnă, mata nu ştii în ce ţară trăieşti?”.

”Acele 40 de minute în care mi-a fost dat să văd că serviciile „ţării în care trăiesc!” sunt nefuncţionale, că se învârt într-un cerc vicios, că 112 are o bază de date ca la SIS (dar asta nu-l ajută să salveze viaţa unui om), că medicii nu erau în regulă... Că am aşteptat mult, tare mult să vină o maşină să SALVEZE VIAŢA, dar au venit tocmai trei (ambulanţa şi două ale poliţiei) să constate decesul. LA NOI TOTUL SE PRĂBUŞEŞTE! LA NOI NU MERG LUCRURILE VITALE!”, a conchis internauta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe