Scenariu vechi. Dodon refuză să numească noii miniştri propuşi de PD. Filip: Ne vom adresa Curţii Constituţionale

Partidul Democrat a uzurpat puterea şi a transformat Curtea Constituţională în filială de partid. Să-şi numească singuri miniştrii prin mascaradă de 5 minute, cum au mai făcut-o, afirmă şeful statului.
Filip, Dodon şi Candu
Filip, Dodon şi Candu (facebook.com/profil Dodon Igor)
Ştefan Sârbu
20.09.2018

Preşedintele Igor Dodon a refuzat să semneze decretele de învestire a noilor miniştri propuşi de PDM, Silvia Radu, la Sănătate, şi Nicolae Ciubuc, la Agricultură, menţionând că premierul Pavel Filip are miniştri care nu pot lucra eficient şi apoi încearcă să pună în locul lor alţii şi mai incompetenţi.

Pavel Filip a scris pe pagina sa de Facebook că refuzul preşedintelui Igor Dodon de a accepta cele două candidaturi de miniştri propuse de PDM ar fi o nouă încălcare a Constituţiei, refuzul fiind argumentat ridicol şi populist.

”Din păcate, Republica Moldova este condusă de un preşedinte care încalcă frecvent Constituţia, în funcţie de interesele sale politicianiste, un preşedinte care îşi anulează de unul singur rolul instituţional pe care ar trebui să-l aibă. Ne vom adresa din nou Curţii Constituţionale pentru a solicita rezolvarea acestui blocaj instituţional pe care şeful statului încearcă să-l provoace”, a adăugat Prim-ministrul.

În replică, Igor Dodon a ţinut să sublinieze că ”încălcarea Constituţiei este atunci când uzurpezi puterea şi transformi Curtea Constituţională în filială de partid. Dacă-i vor atât de mult, să şi-i numească ei prin mascaradă de 5 minute, cum au mai făcut-o. Nu voi ceda presiunilor.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor