Un balon cu aer cald s-a prăbuşit în Egipt, soldându-se cu 19 victime

Paramedicii egipteni transportă corpul victimei unui accident al balonului cu aer cald de la morga Spitalului Internaţional din Luxor la aeroport, 26 februarie 2013
Paramedicii egipteni transportă corpul victimei unui accident al balonului cu aer cald de la morga Spitalului Internaţional din Luxor la aeroport, 26 februarie 2013 (Khaled Desouki / AFP / Getty Images)

Un balon cu aer cald s-a prăbuşit în Luxor, Egipt. În acest incident au fost ucişi 19 turişti marţi dimineaţă, numai un turist şi pilotul scăpând cu viaţă.

Un comunicat de presă al guvernului egiptean susţine că balonul zbura la o înălţime de 300 de metri când "a luat foc şi a explodat."

Prim-ministrul Hisham Qandil discută cu guvernatorul din Luxor, Ezzat Saad, despre repercusiunile ce vor urma. O comisie a Ministerului Aviaţiei Civile investighează accidentul.

În 2009, atunci când un balon cu aer cald s-a prăbuşit în Luxor rănind 16 turişti, guvernul a impus o interdicţie de şase luni asupra baloanelor.

Persoana cea mai grav rănită în accidentul din 2009 a declarat pentru Telegraph că a trebuit să tragă pe dreapta când a auzit despre un alt accident în această dimineaţă.

"Nu pot să cred că acest lucru s-a întâmplat din nou", a declarat marţi Linda Lea, o englezoaică, pentru Telegraph. "Ei au promis să consolideze procedurile de siguranţă după accidentul meu. ... Aceste baloane sunt prea instabile. "

Accidentul din 2009 a avut loc deoarece balonul a fost purtat de o rafală spre un turn de transmisie de telefonie mobilă.

Unii turişti nu au fost descurajaţi de acest accident. Într-un forum din 2009 de pe site-ul de călătorie Frommers, cele mai multe comentarii şi-au exprimat speranţa pentru ridicarea interdicţiei şi dorinţa de a zbura deasupra oraşului.

A vedea templele în lumină dimineţii şi cum oamenii dorm pe acoperişuri a fost o experienţă de nepreţuit pentru un turist.

Un altul a scris: "Ce trist că au avut loc astfel de accidente. Trebuie să spun că plimbarea cu un balon cu aer cald în Luxor a fost punctul culminant al călătoriei mele, aşa că sper că vor rezolva problema în curând."

Niciunul din cei 26 de pasageri nu a murit în accidentul din 2009.

În accidentul de marţi nouă turişti din Hong Kong, patru din Japonia, doi din Franţa, un maghiar şi un egiptean şi-au pierdut viaţa, a declarat Ministerul egiptean al Sănătăţii pentru BBC. BBC nu a confirmat, dar a raportat că celelalte trei victime este posibil să fie britanici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe