Un avocat britanic a lansat o acţiune judiciară în SUA împotriva celor de la NoW

O copie a unui număr din ultima ediţie a ziarului 'News of the World'.
O copie a unui număr din ultima ediţie a ziarului 'News of the World'. (Christopher Furlong / Getty Images)

Un avocat britanic a lansat o acţiune judiciară în Statele Unite, în numele a trei presupuse victime ale interceptării telefoanelor de către News of the World.

Mark Lewis a spus că cei trei sunt "un sportiv cunoscut", un sportiv care nu se află în centrul atenţiei publicului şi un cetăţean american.

"News of the World a interceptat (convorbirile telefonice şi emailurile - n.r.) a mii de persoane. O parte dintre ele erau în America, fie călătoreau acolo, fie locuiau acolo", a spus avocatul.

Scandalul interceptărilor de la News of the World a izbucnit în 2006, dar a luat amploare în vara anului 2011, când presa a dezvăluit că a fost interceptat telefonul unei eleve în vârstă de 13 ani, Milly Dowler, asasinată în 2002.

Dosarul a declanşat un veritabil cutremur politico-mediatic, ce a dus la închiderea News of the World, demisia unor apropiaţi ai lui Rupert Murdoch, unor înalţi responsabili din poliţia britanică şi a unui colaborator al premierului David Cameron, precum şi la mai multe arestări.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe