Ultimele pregătiri pentru summitul dintre Donald Trump şi Kim Jong-un

Preşedintele american Donald Trump
Preşedintele american Donald Trump (Saul Loeb/AFP/Getty Images)

Oficiali americani şi nord-coreeni s-au întâlnit luni în Singapore pentru a face ultimele pregătiri pentru summitul dintre preşedintele Donald Trump şi dictatorul Kim Jong-un.

Sarah Sanders, secretar de presă al Casei Albe, a afirmat că ambasadorul american în Filipine urmează să conducă tabăra americană în discuţiile cu o delegaţie nord-coreeană.

Trump şi Kim au sosit duminică în Singapore, la distanţă de câteva ore, pregătindu-se pentru întâlnirea care va avea loc marţi pe Insula Sentosa. Va fi pentru prima dată când un preşedinte american în exerciţiu se va întâlni cu un lider nord-coreean.

Discuţiile dintre Trump şi Kim se vor concentra pe armele nucleare ale Phenianului şi pe eforturile de denuclearizare a Peninsulei Coreene, potrivit RFE/RL.

Preşedintele american a susţinut că summitul este o ocazie “unică” pentru Coreea de Nord, adăugând, “dar sunt într-adevăr încrezător”.

Trump a precizat că va şti “într-un minut” dacă liderul nord-coreean este serios în ceea ce priveşte renunţarea la armele nucleare.

Delegaţia lui Trump îi include pe Sanders, secretarul de stat Mike Pompeo, consilierul pentru securitate naţională John Bolton şi şeful de personal al Casei Albe, John Kelly.