UEFA Champions League. PSG, succes incredibil pe Allianz Arena în faţa deţinătoarei titlului, Bayern München

PSG s-a pus într-o poziţie bună pentru meciul retur de pe Parc des Princes. Gruparea pariziană este practic la un singur meci distanţă de careul de aşi a celei mai îndrăgite competiţii inter-cluburi din Europa, după ce a dispus cu scorul de 3-2 (2-1) de Bayern München.
Bayern Munchen învinsă pe teren propriu de PSG, în sferturile Ligii Campionilor. Scor final 3-2 (2-1).
Bayern Munchen învinsă pe teren propriu de PSG, în sferturile Ligii Campionilor. Scor final 3-2 (2-1). (Getty Images)

Cel mai aşteptat meci al serii de UEFA Champions League a fost întâlnirea dintre Bayern Munchen şi Paris Saint-Germain, o reeditare a finalei ediţiei precedente.

Partida disputată pe Allianz Arena din Munchen - prima manşă a sferturilor de finală, a fost câştigată de oaspeţi, formaţia antrenată de Mauricio Pochettino adjudecându-şi frumoasa victorie graţie inspiraţiilor lui Kilyan Mbappe (3, 68) şi Marquinhos (28). De la campioana en-titre cei care şi-au trecut numele pe lista marcatorilor au fost Eric Maxim Choupo-Moting (37) şi Thomas Muller (60).

Bavarezii, fără două piese de bază - golgheterul Robert Lewandowski (accidentat), respectiv Serge Gnabry (găsit pozitiv la virusul Wuhan), au pierdut pe mâna lor. Jucătorii pregătiţi de Hans-Dieter Flick au dominat, au avut jocul sub control, dar cartea jucată de echipa din capitala Franţei, cea a contraatacului, a fost jucată perfect.

Partida disputată pe o vreme capricioasă s-a terminat cu scorul de 3-2 (2-1). Acesta este primul succes într-un sfert de finală, în deplasare, în Liga Campionilor din istoria lui PSG, cei din urmă răzbunând astfel înfrângerea de la Lisabona (0-1), câştigată atunci de germani prin reuşita lui Kingsley Coman.

"Sunt mulţumit de rezultat, de mentalitatea echipei care a depăşit multe dificultăţi, împotriva lui Bayern Munchen, cea mai bună echipă din Europa de câţiva ani. Au dat dovadă de un spirit de sacrificiu şi de solidaritate enormă. Vrem să repetăm acel meci după meci.. A fost luptă, sacrificiu şi calitate, pentru că avem şi jucători de calitate." a explicat tehnicianul argentinian Mauricio Pochettino.

"Au mai rămas 90 de minute. Va fi foarte greu să ne calificăm şi să trecem de această rundă. (...) Avem un mic avantaj, sperăm că scenariul va fi de partea noastră", a continuat Pochettino.

Manşa secundă este progrmtă pe 13 aprilie, pe Parc des Princes.

Au evoluat echipele:

Bayern: Neuer (căpitan) - Pavard, Suele (Jerome Boateng, 42), Alaba, Lucas Hernandez - Leroy Sane, Kimmich, Thomas Muller, Goretzka (Alphonso Davies 33), Kingsley Coman - Choupo-Moting. Antrenor: Hans-Dieter Flick.

Paris SG: Navas - Dagba, Marquinhos (căpitan; Ander Herrera, 31), Kimpembe, Abdou Diallo (Bakker, 46) - Danilo Pereira, Idrissa Gueye - Di Maria (Kean, 71), Neymar (Rafinha, 90), Draxler - Mbappé. Antrenor: Mauricio Pochettino.

Arbitru: Andres Mateu Lahoz (Spania).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport