Raluca Olaru, două medalii cucerite la Campionatele Europene de haltere de la Moscova

Halterofila română a încheiat participarea la Campionatele Europene de Seniori de la Moscova cu o medalie de aur, la stilul smuls, cu 98 Kg, şi una de bronz, la totalul olimpic, cu 218 Kg în limitele categoriei 71 Kg.
Sportiva română Raluca Olaru.
Sportiva română Raluca Olaru. (Federatia Romana de Haltere/facebook)

Raluca Olaru a cucerit medalia de aur la stilul smuls, cu 98 kg, în limitele cat. 71 kg, la Campionatele Europene de haltere de la Moscova.

Podiumul a fost completat de britanică Emily Godley, tot cu 98 kg, dar Olaru a avut câştig de cauză datorită greutăţii corporale. Românca a cântărit 66,5 kg, iar Godley 70,42 kg. Bronzul a revenit italiencei Alessia Durante, cu 97 kg.

La stilul aruncat, Raluca s-a clasat pe locul 4, cu 120 Kg. Aici primele trei poziţii au revenit britanicei Godley cu 129 kg, italiencei Alessia Durante, 122 kg, respectiv turcoaica Berfin Altun, 121 kg.

Olaru şi-a adjudecat totodată medalia de bronz la totalul olimpic, cu 218 kg, primele două locuri revenind sportivelor Godley şi Durante cu 227 kg, respectiv 219 kg.

România, care s-a prezentat la startul competiţiei cu 9 sportivi (7 la feminin şi 2 la masculin), a contabilizat 13 medalii: şapte de aur (Monica Suneta Csengeri - trei la cat. 49 kg, Loredana Toma - trei la cat. 64 kg, Raluca Olaru - cat. 71 kg la smuls), patru de argint (Cosmina Pană - cat. 45 kg la aruncat, Mihaela Valentina Cambei - cat. 49 kg la aruncat, Valentin Iancu-Ionadi - cat. 55 kg la aruncat şi total) şi două de bronz (Mihaela Valentina Cambei - cat. 49 kg la total, Raluca Olaru - cat. 71 kg la total).