Udrea va contesta cuantumul cauţiunii impuse de procurori

Prezentă luni la DNA, Elena Udrea a declarat că va contesta în instanţă cauţiunea ce i-a fost impusă, pe motiv că veniturile sale nu-i permit să achite suma cerută de procurori.
Elena Udrea
Elena Udrea (Eugen Horoiu/Epoch Times România)
Loredana Diacu
02.11.2015

Elena Udrea a declarat luni că va contesta cuantumul cauţiunii impuse de procurori în noul dosar în care este acuzată de luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani, instigare la abuz în serviciu şi fals în declaraţii.

Prezentă luni la DNA pentru a fi audiată în dosarul privind creditul contractat de la BRD, deputata a declarat că în condiţiile în care, momentan, toate bunurile sale sunt sub sechestru asigurator iar veniturile sale sunt reprezentate de indemnizaţia de parlamentar, nu îşi poate permite să achite cauţiunea.

"Voi contesta la instanţă şi în faţa procurorului atât cuantumul cât şi măsura. Atât timp cât toate bunurile mele sunt sub sechestru, am indemnizaţia, dar veniturile mele sunt minimale, nu am cum din banii ăştia să achit o cauţiune de 1.200.000 de euro până mâine", a declarat Udrea, citată de Hotnews.

Reamintim că Udrea a fost audiată vineri la DNA, la plecare fostul ministru anunţând că procurorii au impus împotriva sa măsura controlului judiciar pe cauţiune, suma stabilită fiind de 5 milioane de lei.

Dosarul pentru care s-a prezentat Udrea luni la DNA este cel de-al patrulea dosar instrumentat de DNA, după Microsoft, Gala Bute şi Hidroelectrica şi vizează acordarea, în mod ilegal, a mai multor credite de către BRD.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor