Udrea, mesaj din închisoare: Sunt "tocată" sistematic în presă fapt ce creşte presiunea asupra magistraţilor

Elena Udrea, invitată cu mandat la DNA, 29 ianuarie 2015
Elena Udrea, invitată cu mandat la DNA, 29 ianuarie 2015 (Epoch Times România)

Aflată în arestul poliţiei, fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, este din ce în ce mai vocală pe contul său de Facebook, fapt ce a stârnit diverse speculaţii. În acest context, fosta şefă PMP a transmis un mesaj public în care clarifică motivele pentru care a apelat la o astfel de comunicare tot mai intensă.

Argumentând că a observat că există anumite nedumeriri legate de comunicarea sa publică din ultima perioadă, Elena Udrea a transmis câteva clarificări:

• Sunt "tocată" sistematic în presă şi acest asalt asupra mea are ca rezultat creşterea presiunii asupra magistraţilor şi impunerea unei imagini publice de vinovăţie, care apoi se transformă în argumente pentru acuzatori. De aceea, înţeleg să mă apăr comunicând activ, pentru a se auzi şi varianta apărării.

• Voi respecta toate condiţiile legale şi nu voi vorbi (cum nu am făcut-o nici până acum) în vreun moment pe fondul cauzelor sau despre persoane implicate în dosare.

• Mesajele pe care le vedeţi pe pagina mea de Facebook sunt postate de echipa de comunicare şi sunt transmise prin intermediul telefonului, la care am acces zilnic, în mod legal, precum toţi ceilalţi care se află în arest.

• În perioada următoare, voi desemna un purtător de cuvânt pentru mine care să poată ţine legătura cu presa şi care să poată susţine punctele mele de vedere pe alte subiecte decât cele juridice de care se ocupă avocaţii.

• Am văzut că se încearcă impunerea ideii că William Brânză ar putea să se constituie într-o curea de comunicare între mine şi Dorin Cocoş. Nimic mai fals. Din punct de vedere legal, acelaşi avocat ar putea să reprezinte două persoane, dar, pentru a nu lăsa loc de speculaţii, precizez că nu voi apela la serviciile juridice ale domnului Brânză.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.