Epoch Times România

Udrea: Am ajuns la un consens pentru păstrarea Halei Matache pe actualul amplasament

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea.
Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea. (www.elenaudrea.ro)
Epoch Times România
16.07.2011

Ministrul dezvoltării, Elena Udrea, a declarat, vineri, că s-a ajuns la un acord cu privire la Diametrala Berzei - Buzeşti, cu păstrarea amplasamentului actual al Halei Matache şi organizarea unui concurs de soluţii pentru dezvoltarea proiectului, în funcţie de nevoile turistice şi de patrimoniu ale zonei.

"Această dezbatere reprezintă primul pas privind un acord al celor implicaţi şi am ajuns la un consens, astfel încât Hala Matache să rămână pe acelaşi amplasament, prin instituirea unei restricţii de construcţie în zonă şi organizarea unui concurs de proiecte pe baza căruia să fie luată o decizie clară privind dezvoltarea urbanistică, culturală şi turistică a zonei", a precizat Elena Udrea.

Ministrul a precizat că va fi instituită o restricţie temporară în zona Halei Matache, iar în două săptămâni va fi organizat un concurs de soluţii, prin care să se decidă dezvoltarea zonei cu extinderea spaţiului pietonal pe Calea Victoriei.

La rândul său, vicepreşedintele Fundaţiei Pro Patrimonio, Şerban Sturdza, a subliniat că s-a ajuns la un acord între părţi cu condiţia continuării dialogului, astfel încât, pe viitor, să se evite începerea unor astfel de proiecte fără un plan integrat de urbanism.

"Dorim să păstrăm Hala Matache acolo unde se află şi să construim un portic prin care să fie realizat accesul la acest obiectiv", a subliniat Şerban Sturdza.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a organizat, vineri, o dezbatere publică asupra proiectului Buzeşti - Berzei, la care au participat ministrul de resort, Elena Udrea, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, preşedintele Ordinului Arhitecţilor, Şerban Ţigănaş, precum şi reprezentanţi ai organizaţiilor profesionale şi neguvernamentale.

Dezbaterea are loc după două runde de negocieri pe care MDRT le-a avut cu primăria, pe de o parte, şi cu ONG-urile, pe de altă parte. Părţile au ajuns la un relativ compromis, asupra anumitor detalii neexistând încă un consens.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor