Ucraina, disperată să îşi refacă stocul de arme. Aşteaptă nerăbdătoare 83.000 de rachete dezafectate din Canada

(X - Cloooud)
D.B.
06.02.2024

Şeful spionajului militar al Ucrainei cere Canadei rachete scoase din uz pentru a-şi reface stocul tot mai mic de arme, potrivit Business Insider.

"Avem nevoie de o mulţime de echipamente, atât muniţie, muniţii în general, muniţii de artilerie - o mulţime de tipuri de echipamente", a declarat Kirilo Budanov pentru publicaţia canadiană Global News, într-un raport publicat luni.

Budanov, care conduce serviciile de informaţii militare din Ucraina, a pus ochii pe rachetele de atac la sol CRV7 scoase din uz de Canada.

Un purtător de cuvânt al armatei canadiene a confirmat că are 83.303 rachete CRV7 care aşteaptă să fie scoase din uz. Dar canadienii încă nu au predat rachetele, deoarece au avut îngrijorări cu privire la siguranţa şi stabilitatea lor, fiind vechi de zeci de ani.

Un reprezentant al ministrului canadian al Apărării, Bill Blair, a declarat că trebuiau să se asigure că rachetele CRV7 sunt "eficiente din punct de vedere operaţional şi sigure pentru a fi transportate în Ucraina înainte de orice potenţială donaţie".

"Nu avem nicio îngrijorare", a declarat Budanov ca răspuns la reticenţele canadienilor.

Ucrainenii nu sunt singurii care au deficit de arme. Inamicii lor, ruşii, au fost nevoiţi să apeleze la nord-coreeni pentru lansatoare de rachete şi rachete balistice.

Ucraina a depins în mare măsură de sprijinul occidental pentru eforturile sale de război. SUA au oferit Ucrainei un ajutor de securitate de peste 43 de miliarde de dolari de când Rusia a invadat-o în februarie 2022.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor