TVR Info: Deputatul Mihail Boldea s-a predat la consulatul României din Kenya

Deputatul Mihail Boldea s-a predat la Consulatul României din Nairobi, capitala Kenyei, a transmis TVR Info, informaţia fiind confirmată şi de avocatul lui Boldea, George Moloman.
Epoch Times România
26.03.2012

Deputatul Mihail Boldea s-a predat la Consulatul României din Nairobi, capitala Kenyei, a transmis TVR Info, informaţia fiind confirmată şi de avocatul lui Boldea, George Moloman.

George Moloman a susţinut că deputatul nu a vrut să rişte să fie deţinut într-o închisoare din Kenya şi a preferat să se pună la dispoziţia autorităţilor române.

Avocatul a mai spus că Mihail Boldea s-ar fi prezentat încă de duminică seară la consulatul din Nairobi şi va fi adus în ţară în câteva zile.

Deputatul Mihail Boldea este acuzat că este liderul unui grup infracţional care se ocupa cu înşelăciuni imobiliare, prejudiciul fiind de peste 1,5 milioane euro.

Pe 17 martie, el a părăsit teritoriul României cu o maşină şi în ziua următoare a ajuns în Turcia, de unde a luat o cursă de avion iar ultima informaţie era că se află în Kenya.

DIICOT a solicitat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie arestarea preventivă a deputatului pentru 29 de zile, după care el a fost dat în urmărire internaţională.

În acest dosar, instanţa a arestat şase persoane, alte două având interdicţia de a păsări localitatea de domiciliu. Fratele şi tatăl deputatului Mihail Boldea au fost puşi sub acuzare pentru săvârşirea infracţiunii de spălare de bani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor