Tusk: Sancţiunile împotriva Rusiei vor fi probabil prelungite

Şeful organului executiv al Uniunii Europene a declarat că se aşteaptă ca sancţiunile impuse de UE împotriva Rusiei să fie prelungite anul viitor, adăugând că acel lucru va fi mai greu de realizat în viitor.
Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk.
Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk. (Captură Foto)

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European şi un fost premier polonez, a făcut comentariile într-un interviu transmis în 1 decembrie la postul de televiziune polonez TVN24.

El a susţinut că Franţa, Germania şi SUA l-au susţinut pentru menţinerea unui răspuns hotărât la acţiunile militare ale Rusiei din anii recenţi.

Tusk a mai afirmat că se aşteaptă să fie aprobată încă o prelungire a sancţiunilor în luna ianuarie, pentru perioada obişnuită de 6 luni.

Dar, în acelaşi timp, el a declarat că alegerea lui Donald Trump ca preşedinte al SUA va îngreuna menţinerea unităţii occidentale faţă de Rusia.

“Cred că după alegerile [din SUA] şi victoria lui Donald Trump va fi mai greu să construim o politică uniformă în rândul lumii Occidentale faţă de Rusia”, a susţinut oficialul UE.

Trump a declarat că doreşte să adopte o abordare mai conciliantă în ceea ce priveşte Moscova.

În plus, în Franţa, mulţi observatori prezic că următorul preşedinte va fi Francois Fillon, un fost premier care promovează o cooperare mai mare cu Rusia.